Artikel top billede

Sundhedsminister: Regioner har fået sidste advarsel for Sundhedsplatformen

Region Sjælland har fået sidste advarsel om Sundhedsplatformen, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S). “Det går ikke,” siger han.

Sundhedsminister Magnus Heunicke løfter i klare vendinger advarselsflaget over for Region Sjælland og Region Hovedstaden og regionernes brug af den omstridte Sundhedsplatformen.

Magnus Heunicke siger til Dagbladet, at systemet er fejlfyldt og besværligt at arbejde med i en grad, så det stjæler personalets tid fra patienterne.

Han hæver pegefingeren efter, at et ekspertråd for en måned siden i skarpe vendinger kritiserede Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Ekspertråd retter hård kritik mod Region Hovedstaden: "Sundhedsplatformen er en hastesag".

“Det er jo dybt frustrerende, og i sidste ende handler det jo om at sikre patienternes tryghed. Det kan jo ikke være rigtigt, at fordi man køber et udenlandsk system (det amerikanske system Epic, red.), så er det baseret på betaling og bygget op ud fra, hvordan man kan skabe indtægter. Det er jo slet ikke sådan, vi arbejder i Danmark. Ekspertrådets rapport er virkelig sidste advarsel,” siger han til Dagbladet.

Computerworld kunne i sidste uge afsløre, at Sundhedsplatformen indtil videre kun har erstattet 19 af de oprindeligt planlagte 31 it-systemer, der skulle afløses.

Det kan du læse mere om her: Sundhedsplatformen skulle erstatte 31 it-systemer - men har stadig 12 forældede it-systemer i drift

Læs også:

Koncerndirektør erkender dårlig implementering af Sundhedsplatformen: Her er hans forklaring

Regionsrådsformand erkender at Systematic-løsning fungerer bedre: Men holder fast i Sundhedsplatformen

Sundhedsplatformen er fem gange dyrere i drift end jysk udgave af systemet

Udgifterne til Region Hovedstadens it-afdeling er steget med over 20 procent siden køb af Sundhedsplatformen: Overstiger nu 1,5 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere