Artikel top billede

Sundhedsminister: Regioner har fået sidste advarsel for Sundhedsplatformen

Region Sjælland har fået sidste advarsel om Sundhedsplatformen, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S). “Det går ikke,” siger han.

Sundhedsminister Magnus Heunicke løfter i klare vendinger advarselsflaget over for Region Sjælland og Region Hovedstaden og regionernes brug af den omstridte Sundhedsplatformen.

Magnus Heunicke siger til Dagbladet, at systemet er fejlfyldt og besværligt at arbejde med i en grad, så det stjæler personalets tid fra patienterne.

Han hæver pegefingeren efter, at et ekspertråd for en måned siden i skarpe vendinger kritiserede Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Ekspertråd retter hård kritik mod Region Hovedstaden: "Sundhedsplatformen er en hastesag".

“Det er jo dybt frustrerende, og i sidste ende handler det jo om at sikre patienternes tryghed. Det kan jo ikke være rigtigt, at fordi man køber et udenlandsk system (det amerikanske system Epic, red.), så er det baseret på betaling og bygget op ud fra, hvordan man kan skabe indtægter. Det er jo slet ikke sådan, vi arbejder i Danmark. Ekspertrådets rapport er virkelig sidste advarsel,” siger han til Dagbladet.

Computerworld kunne i sidste uge afsløre, at Sundhedsplatformen indtil videre kun har erstattet 19 af de oprindeligt planlagte 31 it-systemer, der skulle afløses.

Det kan du læse mere om her: Sundhedsplatformen skulle erstatte 31 it-systemer - men har stadig 12 forældede it-systemer i drift

Læs også:

Koncerndirektør erkender dårlig implementering af Sundhedsplatformen: Her er hans forklaring

Regionsrådsformand erkender at Systematic-løsning fungerer bedre: Men holder fast i Sundhedsplatformen

Sundhedsplatformen er fem gange dyrere i drift end jysk udgave af systemet

Udgifterne til Region Hovedstadens it-afdeling er steget med over 20 procent siden køb af Sundhedsplatformen: Overstiger nu 1,5 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere