Artikel top billede

Facebook skrotter planer om endnu et nordisk datacenter

Endnu engang har Facebook trukket tæppet væk under planerne om at opføre et nordisk datacenter. Det sker på trods af, at en kommune allerede havde investeret 15 millioner kroner i planere.

I marts skrinlagde Facebook planerne om at opføre et gigantisk datacenter ved Esbjerg.

Og nu har den amerikanske gigant også droppet planer om at opføre et datacemter i nærheden af den svenske by Gävle, hvor Facebook ifølge planerne skulle have opført et stort datacenter ved en nedlagt flyveplads.

Det skriver den svenske lokalavis Gefle Dagblad.

De aflyste datacenterplaner kommer først til offentlighedens kendskab nu, men ifølge det svenske medie meddelte Facebook allerede i juni, at selskabet ikke længere var interesseret i at opføre datacenteret.

Læs også: Facebook dropper storstilede datacenter-planer i Esbjerg efter "kompleks proces"

Kommune havde investeret millioner

Der var allerede indgået en aftale mellem Gävle Kommune og selskabet Geieren Sweden AB, der er et datterselskab til Facebook i USA's om står bag planerne.

Ifølge Gefle Dagblad havde kommunen allerede investeret 15 millioner kroner i planerne.

Facebook droppede ifølge Gefle Dagblad planerne, fordi der var en række tekniske løsninger, som ikke kunne realiseres på den pågældende grund.

I sidste uge slog Facebook dørene op for sit første danske datacenter i Odense. Computerworld var med ved åbningen og du kan se billederne her:

Læs også: [url= https://www.computerworld.dk/art/248896]Tag med inden for: Så vild er Facebooks nye datacenter i Odense til 6,5 milliarder kroner[/url]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere