Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook skrotter planer om endnu et nordisk datacenter

Endnu engang har Facebook trukket tæppet væk under planerne om at opføre et nordisk datacenter. Det sker på trods af, at en kommune allerede havde investeret 15 millioner kroner i planere.

I marts skrinlagde Facebook planerne om at opføre et gigantisk datacenter ved Esbjerg.

Og nu har den amerikanske gigant også droppet planer om at opføre et datacemter i nærheden af den svenske by Gävle, hvor Facebook ifølge planerne skulle have opført et stort datacenter ved en nedlagt flyveplads.

Det skriver den svenske lokalavis Gefle Dagblad.

De aflyste datacenterplaner kommer først til offentlighedens kendskab nu, men ifølge det svenske medie meddelte Facebook allerede i juni, at selskabet ikke længere var interesseret i at opføre datacenteret.

Læs også: Facebook dropper storstilede datacenter-planer i Esbjerg efter "kompleks proces"

Kommune havde investeret millioner

Der var allerede indgået en aftale mellem Gävle Kommune og selskabet Geieren Sweden AB, der er et datterselskab til Facebook i USA's om står bag planerne.

Ifølge Gefle Dagblad havde kommunen allerede investeret 15 millioner kroner i planerne.

Facebook droppede ifølge Gefle Dagblad planerne, fordi der var en række tekniske løsninger, som ikke kunne realiseres på den pågældende grund.

I sidste uge slog Facebook dørene op for sit første danske datacenter i Odense. Computerworld var med ved åbningen og du kan se billederne her:

Læs også: [url= https://www.computerworld.dk/art/248896]Tag med inden for: Så vild er Facebooks nye datacenter i Odense til 6,5 milliarder kroner[/url]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere