Artikel top billede

Hitachi Vantara får ny CEO: Satser stort på IoT

Tre år efter grundlæggelsen omorganiserer Hitachi Vantara og udnævner ny CEO. Selskabet sætter nu fuld fokus på IoT.

Hitachi Vantara omorganiserer, fusionerer og udnævner ny CEO.

Det sker to år efter, at selskabet blev grundlagt med sammenlægningen af de tre store Hitachi-forretningsenheder, Hitachi Data System, Hitachi Insight Group og Pentaho.

Nu fusionerer selskabet med Hitachi Consulting. Samtidig udnævner Hitachi-veteranen Toshiaki Tokunga til ny CEO.

"Hitachi planlægger at investere aggressivt for at skabe vækst som led i 2021-planen. Med denne integration styrker Hitachi frontlinien og leverance-evne [..] mellem Hitachi Vantari og dets vertikale forretnings-enheder," hedder det i en udsendt meddelelse, som du finder her.

Veteran

Toshiaki Tokunga har været ansat i Hitachi i mere end 30 år og har i en årrække været formand for Hitachi Global Digital Holdings, der står bag både Hitachi Vantara og Hitachi Consulting.

Japanske Hitachi Group har mere end 800 underselskaber og beskæftiger i alt 300.000 medarbejdere verden over.

Han afløser til januar Hitachi Vantaras nuværende CEO, Brian Householder, og Hitachi Consulting-direktør Hicham Abdessamad.

Ifølge selskabet bliver de begge i Hitachi-koncernen på andre toppposter. Hitachi nævner ikke hvilke.

Centralt i fusionen og udnævnelsen står Hitachi Vantaras Lumada-forretning, der er særligt målrettet Internet of Things.

Sammenlægningen af Hitachi Vantara og Hitachi Consulting sigter således ifølge selskaberne mod at levere globale markedsandele for Lumada-forretningen, der bygger på Lumada IoT-platformen og en række branche-specifikke applikationer.

Fusionen vil ifølge Hitachi Vantara rumme mange synergi-gevinster.

Ifølge Toshiaki Tokunga flugter det nye Hitachi Vantara med Hitachis 2021-plan, der blandt andet sigter mod ‘udvidelse af den digitale forretning, vækst i globale markedsandele og social, miljømæssig og øknomisk værdiskabelse for kunder og partnere,” som det hedder.

Hitachi Vantaras mangeårige danske landechef, Merete Søby, fortalt i fjor Computerworld om selskabets planer på netop IoT-området.

Det kan du læse mere om her: Sådan skal Hitachi slå konkurrenterne med verdens bedste IoT-løsninger til industrien: Her er projektet, der sparede 10 procent af Stena Lines brændstofforbrug på tre måneder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere