Artikel top billede

Hitachi Vantara får ny CEO: Satser stort på IoT

Tre år efter grundlæggelsen omorganiserer Hitachi Vantara og udnævner ny CEO. Selskabet sætter nu fuld fokus på IoT.

Hitachi Vantara omorganiserer, fusionerer og udnævner ny CEO.

Det sker to år efter, at selskabet blev grundlagt med sammenlægningen af de tre store Hitachi-forretningsenheder, Hitachi Data System, Hitachi Insight Group og Pentaho.

Nu fusionerer selskabet med Hitachi Consulting. Samtidig udnævner Hitachi-veteranen Toshiaki Tokunga til ny CEO.

"Hitachi planlægger at investere aggressivt for at skabe vækst som led i 2021-planen. Med denne integration styrker Hitachi frontlinien og leverance-evne [..] mellem Hitachi Vantari og dets vertikale forretnings-enheder," hedder det i en udsendt meddelelse, som du finder her.

Veteran

Toshiaki Tokunga har været ansat i Hitachi i mere end 30 år og har i en årrække været formand for Hitachi Global Digital Holdings, der står bag både Hitachi Vantara og Hitachi Consulting.

Japanske Hitachi Group har mere end 800 underselskaber og beskæftiger i alt 300.000 medarbejdere verden over.

Han afløser til januar Hitachi Vantaras nuværende CEO, Brian Householder, og Hitachi Consulting-direktør Hicham Abdessamad.

Ifølge selskabet bliver de begge i Hitachi-koncernen på andre toppposter. Hitachi nævner ikke hvilke.

Centralt i fusionen og udnævnelsen står Hitachi Vantaras Lumada-forretning, der er særligt målrettet Internet of Things.

Sammenlægningen af Hitachi Vantara og Hitachi Consulting sigter således ifølge selskaberne mod at levere globale markedsandele for Lumada-forretningen, der bygger på Lumada IoT-platformen og en række branche-specifikke applikationer.

Fusionen vil ifølge Hitachi Vantara rumme mange synergi-gevinster.

Ifølge Toshiaki Tokunga flugter det nye Hitachi Vantara med Hitachis 2021-plan, der blandt andet sigter mod ‘udvidelse af den digitale forretning, vækst i globale markedsandele og social, miljømæssig og øknomisk værdiskabelse for kunder og partnere,” som det hedder.

Hitachi Vantaras mangeårige danske landechef, Merete Søby, fortalt i fjor Computerworld om selskabets planer på netop IoT-området.

Det kan du læse mere om her: Sådan skal Hitachi slå konkurrenterne med verdens bedste IoT-løsninger til industrien: Her er projektet, der sparede 10 procent af Stena Lines brændstofforbrug på tre måneder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere