Artikel top billede

Højtstående danske Telenor-chefer mister deres stillinger efter afsløring

To chefer hos teleselskabet Telenor har mistet deres job. Det sker efter afsløring af snyd af et stort antal kunder.

Øverste direktør for Telenors butikskæde og en central distriktschef har mistet deres stillinger hos Telenor.

Det skriver Ekstra Bladet.

Telenor bekræfter over for mediet, at de to chefer har mistet deres job.

De nedlagte stillinger kommer i kølvandet på Ekstra Bladets afsløringer i august, hvor det kom frem, at flere hundrede danske Telenor-kunder er blevet snydt af selskabets egne medarbejdere

Telenor har selv erkendt sagen, efter at selskabet har kulegravet flere end 100.000 kundeforhold, der egentligt begyndte med en enkelt sag om snyd i en butik i Hundige uden for København.

Læs mere: Telenor bortviser chef og tre sælgere i Danmark efter stort fupnummer: Har udleveret mobiltelefoner til kriminelle grupper og snydt svage kunder

Telenors øverste direktør for Telenors butikker, retailchef Thomas Krogh Skou, har i en årrække har været i forskellige chefstillinger hos Telenor.

Den stilling er altså nu nedlagt, men det betyder ifølge Telenor ikke, at han endeligt har forladt selskabet.

Den anden chef har forladt selskabet og havde ifølge Ekstra Bladet ledelsesansvaret for det distrikt, hvor Hundige lå under.

Her har Telenor tidligere bortvist en chef og tre ansatte.

Snyd og fup af flere hundrede kunder

Ifølge Telenor har der været tale om snyd og fup af flere hundrede Telenor-kunder. I nogle tilfælde er kunder blevet snydt for op mod 20.000 kroner.

Desuden er kunderne blev udsat for det, der kaldes for ‘groft oversalg’ med tjenester og lignende, som de ikke har brug for.

Problemet er størst i Telenor-butikker i Københavns-området.

Ifølge Ekstra Bladet har Telenor-medarbejderne blandt andet løjet om tilbud og bedraget ved at tilføje flere abonnementer til købet uden kundernes vidne, ligesom der er blevet forfalsket underskrifter.

Læs mere her: Hundredevis af danske kunder bevidst snydt og fuppet af Telenor-medarbejdere

Nyt ledelseshold

Telenor bekræfter i en mail til Ekstra Bladet, at de to chefer ikke længere har deres stillinger, men vil i øvrigt af hensyn til det, som selskabet omtaler som personalesager, ikke kommentere det yderligere.

"I forbindelse med en planlagt reorganisering og samling af vores salgs-, markeds- og servicekanaler har vi nedlagt en række ledelsesstillinger - herunder stillingen som retaildirektør," lyder det fra pressechef Alice Klitholm Duch i sit svar til Ekstra Bladet.

En ny leder for Telenors salgskanaler er nu i gang med at sætte et nyt ledelseshold, lyder det.

Læs også: Telenor har svindlet med mobiltelefoner og abonnementer - nu vil selskabet kompensere kunderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.