Artikel top billede

Telenor har svindlet med mobiltelefoner og abonnementer - nu vil selskabet kompensere kunderne

Telenor har været ude i et fupnummer, hvor teleselskabet har snydt svage kunder og udleveret mobiltelefoner til kriminelle grupper. Nu vil Telenor til bunds i sagen og give kompensation til de kunder, der er blevet ramt af svindel.

Norske Telenor er blevet afsløret i at bruge ufine metoder i en butik i Hundige.

Det har ført til bortvisning af en chef og tre sælgere. Det sker efter, at kunderne er blevet narret til at købe flere produkter, end de havde brug for, og for at udlevere et ukendt antal telefoner, sim-kort og udstyr til kriminelle grupper.

Læs mere her: Telenor bortviser chef og tre sælgere i Danmark efter stort fupnummer: Har udleveret mobiltelefoner til kriminelle grupper og snydt svage kunder

Nu vil Telenor til bunds i sagen, og kompensere de kunder, der skulle være blevet snydt. Selskabets pressechef, Alice Klitholm Duch, fortæller, at de stadig er i gang med at undersøge sagens omfang.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Vi ønsker at komme til bunds i sagen og finder vi tegn på svindel, tager vi kontakt til kunden for at være sikker på, at deres id ikke er blevet misbrugt, og at de kun har de produkter, de ønsker."

"Har der været svindel, retter vi selvfølgelig op på det og krediterer kunden. Og vi kommer til at gennemgå vores kontrolprocesser, så de kan blive endnu bedre, og vi undgår lignende sager," siger Alice Klitholm Duch til mediet.

Læs mere her: Telenor politianmelder tidligere medarbejdere i svindelsag

Fupnummeret tager sit udspring i Bilka i Hundige, hvor Telenor har lejet sig ind.

Her har flere af medarbejdere over for ledelsen erkendt, at de igennem længere tid har overtrådt selskabets regler for brug af billed-id, ligesom de også erkender systematisk at have solgt abonnementer ved at udnytte uvidenhed hos ældre og svage kunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.