Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Telenor har svindlet med mobiltelefoner og abonnementer - nu vil selskabet kompensere kunderne

Telenor har været ude i et fupnummer, hvor teleselskabet har snydt svage kunder og udleveret mobiltelefoner til kriminelle grupper. Nu vil Telenor til bunds i sagen og give kompensation til de kunder, der er blevet ramt af svindel.

Norske Telenor er blevet afsløret i at bruge ufine metoder i en butik i Hundige.

Det har ført til bortvisning af en chef og tre sælgere. Det sker efter, at kunderne er blevet narret til at købe flere produkter, end de havde brug for, og for at udlevere et ukendt antal telefoner, sim-kort og udstyr til kriminelle grupper.

Læs mere her: Telenor bortviser chef og tre sælgere i Danmark efter stort fupnummer: Har udleveret mobiltelefoner til kriminelle grupper og snydt svage kunder

Nu vil Telenor til bunds i sagen, og kompensere de kunder, der skulle være blevet snydt. Selskabets pressechef, Alice Klitholm Duch, fortæller, at de stadig er i gang med at undersøge sagens omfang.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Vi ønsker at komme til bunds i sagen og finder vi tegn på svindel, tager vi kontakt til kunden for at være sikker på, at deres id ikke er blevet misbrugt, og at de kun har de produkter, de ønsker."

"Har der været svindel, retter vi selvfølgelig op på det og krediterer kunden. Og vi kommer til at gennemgå vores kontrolprocesser, så de kan blive endnu bedre, og vi undgår lignende sager," siger Alice Klitholm Duch til mediet.

Læs mere her: Telenor politianmelder tidligere medarbejdere i svindelsag

Fupnummeret tager sit udspring i Bilka i Hundige, hvor Telenor har lejet sig ind.

Her har flere af medarbejdere over for ledelsen erkendt, at de igennem længere tid har overtrådt selskabets regler for brug af billed-id, ligesom de også erkender systematisk at have solgt abonnementer ved at udnytte uvidenhed hos ældre og svage kunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere