Artikel top billede

Google kan være på vej med computerrevolution: Kvantecomputer løste avanceret udregning på rekordtid

Google hævder at have opnået et regulært gennembrud inden for kvantecomputere, skriver finansavisen Financial Times.

For første gang har en kvantecomputer gennemført en beregning, som det ikke har været muligt at gennemføre med en traditionel computer.

Det hævder Google ifølge Financial Times i en ny rapport, der i første omgang blev publiceret på den amerikanske rumsfartsorganisation NASA’s hjemmeside, men efterfølgende er blevet fjernet igen.

Ifølge Financial Times, der har nået at læse rapporten før den blevet fjernet, hævder Google i rapporten, at selskabet har gennemført en avanceret beregning på 3 minutter og 20 sekunder.

En beregning som det vil tage verdens førende traditionelle supercomputer, Summit, 10.000 år at gennemføre.

IBM bestrider gennembrud

Googles mulige gennembrud bliver dog blankt afvist af konkurrenten IBM.

Til Financial Times siger IBM forskningschef Dario Gill, at Googles kvantecomputer er et stykke specialdesignet hardware, der er bygget til at løse et helt specifikt problem, og derfor ikke er en generel kvantecomputer, som den IBM selv er ved at udføre.

Udover Google og IBM arbejder Microsoft også på at opnå et gennembrud for kvantecomputere, og en del af det arbejde foregår på Niels Bohr-instituttet på Københavns Universitet.

Her står den amerikanske kvanteforsker Charles Marcus, der er leder af Center for Quantum Devices på Københavns Universitet, i spidsen for arbejdet i fællesskab med Microsoft.

I et interview med Computerworld for to år siden forudså han den nuværende situation, hvor flere forskellige virksomheder vil hævde at have nået det første store kvante-gennembrud.

"I løbet af de kommende år vil det ikke skorte på folk, der hævder, at de har bygget en kvantecomputer. Det skyldes, at vi ikke endnu ikke har en klar definition på, hvad en kvantecomputer er," sagde Charles Marcus til Computerworld.

Læs hele interviewet her

Amerikansk professor er ved at skabe en computer-revolution fra sit laboratorium på Københavns Universitet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere