Artikel top billede

Google kan være på vej med computerrevolution: Kvantecomputer løste avanceret udregning på rekordtid

Google hævder at have opnået et regulært gennembrud inden for kvantecomputere, skriver finansavisen Financial Times.

For første gang har en kvantecomputer gennemført en beregning, som det ikke har været muligt at gennemføre med en traditionel computer.

Det hævder Google ifølge Financial Times i en ny rapport, der i første omgang blev publiceret på den amerikanske rumsfartsorganisation NASA’s hjemmeside, men efterfølgende er blevet fjernet igen.

Ifølge Financial Times, der har nået at læse rapporten før den blevet fjernet, hævder Google i rapporten, at selskabet har gennemført en avanceret beregning på 3 minutter og 20 sekunder.

En beregning som det vil tage verdens førende traditionelle supercomputer, Summit, 10.000 år at gennemføre.

IBM bestrider gennembrud

Googles mulige gennembrud bliver dog blankt afvist af konkurrenten IBM.

Til Financial Times siger IBM forskningschef Dario Gill, at Googles kvantecomputer er et stykke specialdesignet hardware, der er bygget til at løse et helt specifikt problem, og derfor ikke er en generel kvantecomputer, som den IBM selv er ved at udføre.

Udover Google og IBM arbejder Microsoft også på at opnå et gennembrud for kvantecomputere, og en del af det arbejde foregår på Niels Bohr-instituttet på Københavns Universitet.

Her står den amerikanske kvanteforsker Charles Marcus, der er leder af Center for Quantum Devices på Københavns Universitet, i spidsen for arbejdet i fællesskab med Microsoft.

I et interview med Computerworld for to år siden forudså han den nuværende situation, hvor flere forskellige virksomheder vil hævde at have nået det første store kvante-gennembrud.

"I løbet af de kommende år vil det ikke skorte på folk, der hævder, at de har bygget en kvantecomputer. Det skyldes, at vi ikke endnu ikke har en klar definition på, hvad en kvantecomputer er," sagde Charles Marcus til Computerworld.

Læs hele interviewet her

Amerikansk professor er ved at skabe en computer-revolution fra sit laboratorium på Københavns Universitet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.