Artikel top billede

Fynsk robotselskab hjælper verdenskendt tegnestue med at reducere CO2 i skyskraber

Det fynske robotselskab Odico samarbejder med en af verdens førende tegnestuer om at reducere CO-udslippet i en ny skyskraber.

Det fynske robotselskab Odico, der laver robotteknologi til byggebranchen, er kommet i fint selskab.

Selskabets teknologi er netop blevet brugt i opførelsen af en ny skyskraber, der er tegnet af den anerkendte, amerikanske tegnestue SOM, der har tegnet seks ud af verdens ti højeste bygninger.

Det skriver Børsen.

Odico, der blev børsnoteret på First North sidste år, har med sin specielle robotteknologi udført og opført et enkelt etagedæk til et nyt højhusbyggeri.

"Det kan ses som et casestudie på, hvordan man – uden at involvere universiteter og forskning – kan reducere brugen af beton, og dermed CO2-udledningen, udelukkende ved brug af Odicos teknologi og håndværkere på byggepladsen," siger Anders Bundsgaard, administrerende direktør i Odico, til mediet.

Læs også: Fynsk robot-firma overtegnet med 300 procent forud for børs-notering i næste uge

Etagedækket, opført med teknologi fra det fynske selskab, reducerer brugen af beton med 20 procent.

Ifølge et studie fra PBL Netherlands Environmental Assesment Agency, står produktionen af beton for otte procent af den globale CO2-udlednng, skriver Børsen. Det svarer til fire gange mere udledning end fra den samlede flytrafik i hele verden.

SOM, Skidmore, Owings & Merrill, har blandt andet tegnet The Warner Center i New York, Burj Khalifa i Dubai og Jin Mai Tower i Shanghai.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere