Artikel top billede

Fynsk robotselskab hjælper verdenskendt tegnestue med at reducere CO2 i skyskraber

Det fynske robotselskab Odico samarbejder med en af verdens førende tegnestuer om at reducere CO-udslippet i en ny skyskraber.

Det fynske robotselskab Odico, der laver robotteknologi til byggebranchen, er kommet i fint selskab.

Selskabets teknologi er netop blevet brugt i opførelsen af en ny skyskraber, der er tegnet af den anerkendte, amerikanske tegnestue SOM, der har tegnet seks ud af verdens ti højeste bygninger.

Det skriver Børsen.

Odico, der blev børsnoteret på First North sidste år, har med sin specielle robotteknologi udført og opført et enkelt etagedæk til et nyt højhusbyggeri.

"Det kan ses som et casestudie på, hvordan man – uden at involvere universiteter og forskning – kan reducere brugen af beton, og dermed CO2-udledningen, udelukkende ved brug af Odicos teknologi og håndværkere på byggepladsen," siger Anders Bundsgaard, administrerende direktør i Odico, til mediet.

Læs også: Fynsk robot-firma overtegnet med 300 procent forud for børs-notering i næste uge

Etagedækket, opført med teknologi fra det fynske selskab, reducerer brugen af beton med 20 procent.

Ifølge et studie fra PBL Netherlands Environmental Assesment Agency, står produktionen af beton for otte procent af den globale CO2-udlednng, skriver Børsen. Det svarer til fire gange mere udledning end fra den samlede flytrafik i hele verden.

SOM, Skidmore, Owings & Merrill, har blandt andet tegnet The Warner Center i New York, Burj Khalifa i Dubai og Jin Mai Tower i Shanghai.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?