Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Fynsk robotselskab hjælper verdenskendt tegnestue med at reducere CO2 i skyskraber

Det fynske robotselskab Odico samarbejder med en af verdens førende tegnestuer om at reducere CO-udslippet i en ny skyskraber.

Det fynske robotselskab Odico, der laver robotteknologi til byggebranchen, er kommet i fint selskab.

Selskabets teknologi er netop blevet brugt i opførelsen af en ny skyskraber, der er tegnet af den anerkendte, amerikanske tegnestue SOM, der har tegnet seks ud af verdens ti højeste bygninger.

Det skriver Børsen.

Odico, der blev børsnoteret på First North sidste år, har med sin specielle robotteknologi udført og opført et enkelt etagedæk til et nyt højhusbyggeri.

"Det kan ses som et casestudie på, hvordan man – uden at involvere universiteter og forskning – kan reducere brugen af beton, og dermed CO2-udledningen, udelukkende ved brug af Odicos teknologi og håndværkere på byggepladsen," siger Anders Bundsgaard, administrerende direktør i Odico, til mediet.

Læs også: Fynsk robot-firma overtegnet med 300 procent forud for børs-notering i næste uge

Etagedækket, opført med teknologi fra det fynske selskab, reducerer brugen af beton med 20 procent.

Ifølge et studie fra PBL Netherlands Environmental Assesment Agency, står produktionen af beton for otte procent af den globale CO2-udlednng, skriver Børsen. Det svarer til fire gange mere udledning end fra den samlede flytrafik i hele verden.

SOM, Skidmore, Owings & Merrill, har blandt andet tegnet The Warner Center i New York, Burj Khalifa i Dubai og Jin Mai Tower i Shanghai.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.