Artikel top billede

Svend Særkjær, regionsdirektør i Region Hovedstaden

Sjællandske regioner kræver handling fra leverandør af Sundhedsplatformen

Region Hovedstaden og Region Sjælland har på et møde i fællesskab krævet, at det amerikanske selskab Epic, der står bag Sundhedsplatformen, får styr på den omdiskuterede it-platform.

Det amerikanske selskab Epic skal spille en mere aktiv rolle for at få det omdiskuteret it-system Sundhedsplatformen til at fungere.

Sådan lyder meldingen fra de to sjællandske regioner til leverandørern af det skandaleramte system.

Det skriver Politiken.

Epic er nemlig nødt til at komme på banen og bidrage mere til implementeringen, hvis systemet skal blive en succes i de to regioner. Det har Region Hovedstaden og Region Sjælland sagt til den amerikanske leverandør på et møde i selskabets hovedkvarter i Verona, Wisconsin i USA.

"Vi fik givet en besked om, at det er meget vigtigt, det her: Vi har en fælles interesse i, at det bliver en succes, og vi har brug for jeres hjælp til at gøre det," siger Svend Særkjær, der er regionsdirektør i Region Hovedstaden, til avisen.

Læs også: Overlæger i Region Sjælland kræver Sundhedsplatformen skrottet

Mødet med Epic varede ifølge Politiken halvanden time, og der deltog også flere tusinde andre brugere af systemet på mødet.

Sundhedsplatformen har været udsat for massiv kritik fra flere sider. En af de seneste sager er overlægerne på sygehusene i Region Sjælland, der har opfordret til, at man direkte skrotter systemet.

Ifølge lægerne er der mange ‘risikofyldte og potentielt livsfarlige situationer,” der skyldes Sundhedsplatformen.

Læs også: Ekspertråd retter hård kritik mod Region Hovedstaden: "Sundhedsplatformen er en hastesag"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.