Artikel top billede

Svend Særkjær, regionsdirektør i Region Hovedstaden (Foto: Thomas Hommelgaard)

Sjællandske regioner kræver handling fra leverandør af Sundhedsplatformen

Region Hovedstaden og Region Sjælland har på et møde i fællesskab krævet, at det amerikanske selskab Epic, der står bag Sundhedsplatformen, får styr på den omdiskuterede it-platform.

Det amerikanske selskab Epic skal spille en mere aktiv rolle for at få det omdiskuteret it-system Sundhedsplatformen til at fungere.

Sådan lyder meldingen fra de to sjællandske regioner til leverandørern af det skandaleramte system.

Det skriver Politiken.

Epic er nemlig nødt til at komme på banen og bidrage mere til implementeringen, hvis systemet skal blive en succes i de to regioner. Det har Region Hovedstaden og Region Sjælland sagt til den amerikanske leverandør på et møde i selskabets hovedkvarter i Verona, Wisconsin i USA.

"Vi fik givet en besked om, at det er meget vigtigt, det her: Vi har en fælles interesse i, at det bliver en succes, og vi har brug for jeres hjælp til at gøre det," siger Svend Særkjær, der er regionsdirektør i Region Hovedstaden, til avisen.

Læs også: Overlæger i Region Sjælland kræver Sundhedsplatformen skrottet

Mødet med Epic varede ifølge Politiken halvanden time, og der deltog også flere tusinde andre brugere af systemet på mødet.

Sundhedsplatformen har været udsat for massiv kritik fra flere sider. En af de seneste sager er overlægerne på sygehusene i Region Sjælland, der har opfordret til, at man direkte skrotter systemet.

Ifølge lægerne er der mange ‘risikofyldte og potentielt livsfarlige situationer,” der skyldes Sundhedsplatformen.

Læs også: Ekspertråd retter hård kritik mod Region Hovedstaden: "Sundhedsplatformen er en hastesag"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere