Artikel top billede

Hackerangreb får it-sikkerhedsaktier til at eksplodere

Selvom hackerangreb i disse år koster virksomheder milliarder af kroner, så kan det også lade sig gøre at tjene penge på dem. Værdien af it-sikkerhedsselskaberne er nemlig eksploderet, vurderer en ekspert fra Danske Bank.

Antallet af virksomheder stiger voldsomt i disse år, og det får værdien af it-sikkerhedesselskaber til at vokse eksplosivt.

Cybersecurity Ventures vurderer, at hackerangreb i 2021 kommer til at koste virksomheder 40.000 milliarder kroner på verdensplan. Det betyder, at datasikkerhed er blevet en af verdens hurtigst voksende brancher.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

"Det er en voldsom udvikling, og den betyder, at investeringerne i cybersikkerhed er eksploderet. Vi vurderer, at den udvikling kommer til at fortsætte i de kommende år," siger investeringsstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen til mediet.

Læs også: Hacker-angreb kommer til at koste Demant op mod 650 millioner kroner: "Vi arbejder døgnet rundt for at komme tilbage"

Derfor anbefaler banken også, at danske investorer får en datasikkerhedsvirksomhed i porteføljen, hvis man vil være en del af det voksende marked.

Bare i Danmark så vi i september i år, at høreapparatskoncernen Demant vurderer, at cyberangrebet på virksomheden kommer til at koste mere end en halv milliard kroner.

Danske Bank har tidligere vurderet, at de globale udgifter til datasikkerhed blevet 33 gange større de sidste 13 år.

Læs også: It-sikkerhed er blevet til en gylden forretning: Markedet er 33-doblet på 13 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.