Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Tidsplanen skredet i to ud af tre af TDC’s statsstøttede bredbåndsprojekter

Tidsplanen er skredet i to ud af tre af de bredbåndsprojekter, som TDC har fået støtte til fra bredbåndspuljen.

TDC har ikke overholdt tidsplanen i to ud af tre af de bredbåndsprojekter, som selskabet har fået støtte til fra bredbåndspuljen, viser tal fra Energistyrelsen ifølge ITWatch.

TDC har fået støtte fra bredbåndspuljen til i alt 37 projekter fra 2016 til 2017. Af disse er færdiggørelsen af 24 projekter blevet udskudt med op til et halvt år.

TDC beklager forsinkelserne. Men underdirektør i TDC-selskabet Netco, Uffe Tomasson, skriver til mediet:

“I samme ombæring er det dog vigtigt at fastslå, at i langt størstedelen af de 24 tilfælde, der er markeret som forsinkede hos Energistyrelsen, har borgeren faktisk fået bredbånd til tiden gennem bredbåndspuljen – og at forsinkelsen i de fleste tilfælde skyldes forhold såsom administration, indhentning af accept fra ny ejer efter en flytning eller nedrivning af huse, hvor installationen ikke kan fuldføres, før et nyt hus er bygget. Udfordringer, der også kan have konsekvenser for slutetablieringen.”

Bredbåndspuljen har eksisteret i tre år og har givet støtte til etablering af bredbånd på omkring 12.000 danske adresser.

Puljen blev oprettet af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens Venstre-regering i 2015.

Formålet var at sikre, at der også blev udrullet hurtigt internet til de egne af Danmark, hvor det ikke var økonomisk rentabelt for teleselskaberne udrulle internetforbindelserne.

Det var oprindeligt den nye regerings plan at aflive puljen, men den har senere åbnet døren på klem for, at puljen kan fortsætte i 2020 med fokus på landets udkantsområder.

Det kan du læse mere om her: Regeringen åbner døren på klem for at dødsdømt bredbåndspulje alligevel kan fortsætte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere