Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

KMD får hård kritik fra kommuner i persondata-sag

Flere kommuner kritiserer KMD i sagen om kopiering af persondata til en udviklingsserver, der senere blev hacket.

DPO'er (Data Protection Officer red.) fra flere kommuner har kritiseret KMD i forbindelse med et databrud, der fandt sted tilbage i april i år.

Databruddet, der berørte flere kommuner landet over, skete, da it-giganten kopierede persondata fra et produktionssytem til en udviklingsserver, der efterfølgende blev hacket.

Det skriver Version2.

Kritikken fra kommunerne går blandt andet på, at KMD ikke har overholdt databehandleraftalen med kommunerne, og at selskabets processer ikke indeholder initiativ til at anonymisere persondata, skriver mediet.

Læs også: En ulykke kommer sjældent alene for KMD: Hvorfor ender selskabet så ofte med håret i postkassen?

Ballerup er en af de kommuner, der har udtalt kritik af KMD, og har på bagrund af ovenstående kritik fremsat interesse om en ekstern revision af leverandørens systemer.

KMD har ikke ønsket at kommentere dette overfor mediet, skriver Version2.

Tilbage i maj måned havde Datatilsynet journaliseret 46 anmeldelser om brug på persondatasikkerheden i forbindelse med denne sikkerhedshændelse på KMD-serveren.

Du kan læse mere om sagen her: KMD hacket - anmeldes til Datatilsynet for brud på datasikkerheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere