Artikel top billede

KMD får hård kritik fra kommuner i persondata-sag

Flere kommuner kritiserer KMD i sagen om kopiering af persondata til en udviklingsserver, der senere blev hacket.

DPO'er (Data Protection Officer red.) fra flere kommuner har kritiseret KMD i forbindelse med et databrud, der fandt sted tilbage i april i år.

Databruddet, der berørte flere kommuner landet over, skete, da it-giganten kopierede persondata fra et produktionssytem til en udviklingsserver, der efterfølgende blev hacket.

Det skriver Version2.

Kritikken fra kommunerne går blandt andet på, at KMD ikke har overholdt databehandleraftalen med kommunerne, og at selskabets processer ikke indeholder initiativ til at anonymisere persondata, skriver mediet.

Læs også: En ulykke kommer sjældent alene for KMD: Hvorfor ender selskabet så ofte med håret i postkassen?

Ballerup er en af de kommuner, der har udtalt kritik af KMD, og har på bagrund af ovenstående kritik fremsat interesse om en ekstern revision af leverandørens systemer.

KMD har ikke ønsket at kommentere dette overfor mediet, skriver Version2.

Tilbage i maj måned havde Datatilsynet journaliseret 46 anmeldelser om brug på persondatasikkerheden i forbindelse med denne sikkerhedshændelse på KMD-serveren.

Du kan læse mere om sagen her: KMD hacket - anmeldes til Datatilsynet for brud på datasikkerheden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk IT-sikkerhedsdag 2022 - identificer, beskyt og forsvar

IT-sikkerhedstruslerne mod virksomhederne er i takt med tiden blevet større og værre, fordi virksomhederne er mere end nogensinde før afhængige af data og IT. Det stiller krav til de IT-ansvarlige, der konstant skal tage bestik af det skiftende trusselniveau. Det kræver blandt andet, at it-sikkerhed bliver sat på den strategiske dagsorden i virksomhederne – men hvordan?

25. januar 2022 | Læs mere


Hjemmearbejdets påvirkning på trivsel, helbred og arbejdsmiljø

Fremtidens arbejdsplads er hybrid, det er der ingen tvivl om. Men hvad fører det egentlig med sig? Og hvordan omstiller du og din arbejdsplads sig til det? Det kan du blive klogere på, på denne digitale konference.

02. februar 2022 | Læs mere


GDPR - persondatabeskyttelse i praksis

Håndteringen af persondata og GDPR er for længst blevet hverdag hos de danske organisationer, men derfor er det til stadighed vigtigt og altafgørende, at den løbende overholdelse af GDPR er på plads. Vær med og hør, hvordan du ved hjælp af processuelle greb, værktøjer og systemer kan sikre dette.

08. februar 2022 | Læs mere






CIO
Sådan tager top-CIO Pernille Geneser livtag med 40 år gamle it-systemer i Stark Group med 10.000 medarbejdere