Artikel top billede

Danske Bank har åbnet it-afdeling i Vilnius på grund af mangel på it-arbejdskraft i Danmark

Mangel på it-kompetencer i Danmark er årsagen til, at Danske Bank har åbnet stor it-afdeling i Litauen, hvor selskabet i dag beskæftiger 1.000 it-ansatte.

Danske Bank beskæftiger i dag 1.000 it-ansatte i selskabets afdeling i Litauens hovedstad Vilnius. Men det er nød, og ikke lyst, der har bragt Danske Bank til Litauen, fortæller it-direktør Jan Steen Olsen til Børsen.

For banken ville ikke have mulighed for at ansætte så mange it-folk så hurtigt herhjemme, da den åbnede den store it-afdeling i 2014.

“Det ville være fuldstændigt umuligt at ansætte tusind mand i Danmark på så kort tid. Så mange er simpelthen ikke umiddelbart tilgængelige i markedet. Vi har svært ved at skaffe den type folk,” siger han til avisen.

Medarbejderne i Vilnius får i gennemsnit fordelt på alle fagområder knap 19.000 kroner om måneden. Lønnen for it-folk i Danmark er som bekendt væsentligt højere.

Danske Bank har ud over afdelingen i Vilnius 1.600 it-folk i Danmark og 1.000 i Indien.

Læs også:

Lovændring får antallet af ansøgere til at styrtdykke hos danske it-virksomheder

Unge danske it-folk afslører deres prioriteter i ny undersøgelse: Så vigtig er lønnen for os

Danske Bank har lagt sin innovationssucces MobileLife i graven: Her er de vigtigste erfaringer fra flere års målrettet arbejde med innovation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere