Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Nyt Nets-system reducerer svindel med betalingskort dramatisk med AI-teknologi

KPMG og betalingskæmpen Nets har sammen udviklet et nyt system, der har reduceret svindel med betalingskort med 25 procent. Målet er at få tallet reduceret med 40 procent.

Kunstig intelligens er nøglen bag et nyt system udviklet af Nets og KPMG, der på få uger har forhindret 25 procent flere svindelsager med betalingskort.

Det nye system hedder Nets Fraud Ensemble, og målet er at reducere antallet af svindelsager med op imod 40 procent i forhold til i dag.

Det skriver Dagbladet Børsen.

"Når det gælder konkret reduktion af svindeltransaktioner, overgår Nets Fraud Ensemble alle andre tilgængelige produkter. Udviklingen af Nets Fraud Ensemble og løsningens nyeste state of the art-algoritmer er et resultat af den samlede ekspertise hos Nets og KPMG inden for innovation, kunstig intelligens samt svindelforebyggelse og -overvågning. Med dette niveau af kunstig intelligens tager svindelbekæmpelsen et stort skridt fremad," siger Bent Dalager, chef for newtech og finansielle services hos KPMG til avisen.

Læs også: Nets sælger Betalingsservice til Mastercard i kæmpe milliardhandel

Ifølge Nets ligger Danmark et godt stykke under det europæiske gennemsnit, når det gælder om at opdage kortsvindel.

Den nye model kommer blandt andet til at betyde, at Nets får mulighed for at opdatere deres model hurtigere og overvåge flere ændringer i adfærden hos sine kunder.

Læs også: Nets anmeldt til bagmandspolitiets for at misbruge sin dominerende position
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere