Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Nyt Nets-system reducerer svindel med betalingskort dramatisk med AI-teknologi

KPMG og betalingskæmpen Nets har sammen udviklet et nyt system, der har reduceret svindel med betalingskort med 25 procent. Målet er at få tallet reduceret med 40 procent.

Kunstig intelligens er nøglen bag et nyt system udviklet af Nets og KPMG, der på få uger har forhindret 25 procent flere svindelsager med betalingskort.

Det nye system hedder Nets Fraud Ensemble, og målet er at reducere antallet af svindelsager med op imod 40 procent i forhold til i dag.

Det skriver Dagbladet Børsen.

"Når det gælder konkret reduktion af svindeltransaktioner, overgår Nets Fraud Ensemble alle andre tilgængelige produkter. Udviklingen af Nets Fraud Ensemble og løsningens nyeste state of the art-algoritmer er et resultat af den samlede ekspertise hos Nets og KPMG inden for innovation, kunstig intelligens samt svindelforebyggelse og -overvågning. Med dette niveau af kunstig intelligens tager svindelbekæmpelsen et stort skridt fremad," siger Bent Dalager, chef for newtech og finansielle services hos KPMG til avisen.

Læs også: Nets sælger Betalingsservice til Mastercard i kæmpe milliardhandel

Ifølge Nets ligger Danmark et godt stykke under det europæiske gennemsnit, når det gælder om at opdage kortsvindel.

Den nye model kommer blandt andet til at betyde, at Nets får mulighed for at opdatere deres model hurtigere og overvåge flere ændringer i adfærden hos sine kunder.

Læs også: Nets anmeldt til bagmandspolitiets for at misbruge sin dominerende position
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere