Artikel top billede

Nyt Nets-system reducerer svindel med betalingskort dramatisk med AI-teknologi

KPMG og betalingskæmpen Nets har sammen udviklet et nyt system, der har reduceret svindel med betalingskort med 25 procent. Målet er at få tallet reduceret med 40 procent.

Kunstig intelligens er nøglen bag et nyt system udviklet af Nets og KPMG, der på få uger har forhindret 25 procent flere svindelsager med betalingskort.

Det nye system hedder Nets Fraud Ensemble, og målet er at reducere antallet af svindelsager med op imod 40 procent i forhold til i dag.

Det skriver Dagbladet Børsen.

"Når det gælder konkret reduktion af svindeltransaktioner, overgår Nets Fraud Ensemble alle andre tilgængelige produkter. Udviklingen af Nets Fraud Ensemble og løsningens nyeste state of the art-algoritmer er et resultat af den samlede ekspertise hos Nets og KPMG inden for innovation, kunstig intelligens samt svindelforebyggelse og -overvågning. Med dette niveau af kunstig intelligens tager svindelbekæmpelsen et stort skridt fremad," siger Bent Dalager, chef for newtech og finansielle services hos KPMG til avisen.

Læs også: Nets sælger Betalingsservice til Mastercard i kæmpe milliardhandel

Ifølge Nets ligger Danmark et godt stykke under det europæiske gennemsnit, når det gælder om at opdage kortsvindel.

Den nye model kommer blandt andet til at betyde, at Nets får mulighed for at opdatere deres model hurtigere og overvåge flere ændringer i adfærden hos sine kunder.

Læs også: Nets anmeldt til bagmandspolitiets for at misbruge sin dominerende position
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere