Artikel top billede

Svensk politi får grønt lys til at installere spyware på telefoner: Vil snart kunne tænde i hemmelighed for mikrofoner og kameraer på telefoner

I fremtiden får svensk politi mulighed for at installere spyware, der blandt andet giver mulighed for at læse krypteret trafik og tænde og slukke for computeres mikrofoner og webcams.

Den svenske regering har netop givet tilladelse til at svensk politi kan installere spyware på mistænktes enheder.

Det betyder, at politiet samtidig får mulighed for at læse krypteret trafik, tænde for mickrofoner og webcams på enhederne.

Ifølge den svenske indenrigsminister sker det særligt for, at politiet kan komme de kriminelle i forkøbet, som ofte anvender krypterede beskedtjenester som Signal og Whatsapp til at kommunikere med hinanden.

Læs også: Politiet vil bruge ansigtsgenkendelse på borgerne: V og DF bakker op om ideen

90 procent er krypteret

I dag oplever politiet at 90 procent af den trafik, man overvåger, er krypteret, vurderer ministeren.

"Krypteringen er i dag ofte indbygget i telefoner og computere for at skjule information fra udefrakommende. Det sker eksempelvis gennem apps som Whatsapp og Viber. Det er fuldt legitime apps, men de bliver også ofte brugt af kriminelle organisationer," siger indenrigsminister Mikael Damberg ifølge den svenske avis Aftonbladet.

Teknisk er planen, at politiet i fremtiden skal kunne plante malware med spyware-lignende egenskaber til at overvåge mistænktes digitale enheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere