Artikel top billede

(Foto: Riksdagsförvaltningen)

Svensk politi får grønt lys til at installere spyware på telefoner: Vil snart kunne tænde i hemmelighed for mikrofoner og kameraer på telefoner

I fremtiden får svensk politi mulighed for at installere spyware, der blandt andet giver mulighed for at læse krypteret trafik og tænde og slukke for computeres mikrofoner og webcams.

Den svenske regering har netop givet tilladelse til at svensk politi kan installere spyware på mistænktes enheder.

Det betyder, at politiet samtidig får mulighed for at læse krypteret trafik, tænde for mickrofoner og webcams på enhederne.

Ifølge den svenske indenrigsminister sker det særligt for, at politiet kan komme de kriminelle i forkøbet, som ofte anvender krypterede beskedtjenester som Signal og Whatsapp til at kommunikere med hinanden.

Læs også: Politiet vil bruge ansigtsgenkendelse på borgerne: V og DF bakker op om ideen

90 procent er krypteret

I dag oplever politiet at 90 procent af den trafik, man overvåger, er krypteret, vurderer ministeren.

"Krypteringen er i dag ofte indbygget i telefoner og computere for at skjule information fra udefrakommende. Det sker eksempelvis gennem apps som Whatsapp og Viber. Det er fuldt legitime apps, men de bliver også ofte brugt af kriminelle organisationer," siger indenrigsminister Mikael Damberg ifølge den svenske avis Aftonbladet.

Teknisk er planen, at politiet i fremtiden skal kunne plante malware med spyware-lignende egenskaber til at overvåge mistænktes digitale enheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere