Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Jubel over Telias strandhugst hos TDC: Allison Kirkby er et fremragende valg

Allison Kirkby er et fremragende valg som ny Telia-topchef, lyder det fra en analytiker, der samtidig påpeger, at den tidligere TDC-direktør ikke står over for en nogen let opgave.

Telia har begået en mindre genistreg ved at kapre TDC-direktør Allison Kirkby og ansætte hende, som en ny administrerende direktør for den svenske telegigant.

Sådan kan analysen fra den svenske analytiker Joakim Bornhold, analytiker Söderberg & Partners, i den svenske avis Expressen opsummeres.

Han hæfter sig blandt andet ved, at Allison Kirkby har et godt omdømme i Sverige, hvor hun i perioden 2015 til 2018 var topchef for Tele2.

I hendes periode i spidsen for det svenske teleselskab steg aktiekursen med 35 procent.

”Det er et fremragende valg som ny administrerende direktør for Telia. Mange blev overrasket, da hun valgte at forlade Tele2. Jeg hørte kun gode ting om hende fra både analytikere og personale, da hun var administrerende direktør for Tele2,” siger han til den svenske avis.

Læs også: Allison Kirkby færdig som CEO i TDC: Bliver topchef i Telia

Ikke nogen let opgave

Den svenske analytiker påpeger dog samtidig, at skotske Allison Kirkby ikke kommer til at få noget foræret hos Telia, der i øjeblikket har en række udfordringer.

”Der er høje krav til omkostningsbesparelser og en mangel på salgsvækst, og derudover er der også udfordringer med tv-stationen TV4, der nyder beskyttelse af hovedejeren. Det er svære ting at håndtere,” siger han.

Telia opkøbte i fjor TV4 fra en gruppe ejere med mediekoncernen Bonnier i spidsen.

Det ventes, at EU-Kommissionen inden for den nærmest fremtid vil give grønt lys og godkende opkøbet.

Ligesom Allison Kirkby har Telia bestyrelsesformand Lars-Johan Jarnheimer en fortid som topchef i Tele2.

Læs også: TDC udnævner ny topchef: Her er afløseren for Pernille Erenbjerg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere