Artikel top billede

Jubel over Telias strandhugst hos TDC: Allison Kirkby er et fremragende valg

Allison Kirkby er et fremragende valg som ny Telia-topchef, lyder det fra en analytiker, der samtidig påpeger, at den tidligere TDC-direktør ikke står over for en nogen let opgave.

Telia har begået en mindre genistreg ved at kapre TDC-direktør Allison Kirkby og ansætte hende, som en ny administrerende direktør for den svenske telegigant.

Sådan kan analysen fra den svenske analytiker Joakim Bornhold, analytiker Söderberg & Partners, i den svenske avis Expressen opsummeres.

Han hæfter sig blandt andet ved, at Allison Kirkby har et godt omdømme i Sverige, hvor hun i perioden 2015 til 2018 var topchef for Tele2.

I hendes periode i spidsen for det svenske teleselskab steg aktiekursen med 35 procent.

”Det er et fremragende valg som ny administrerende direktør for Telia. Mange blev overrasket, da hun valgte at forlade Tele2. Jeg hørte kun gode ting om hende fra både analytikere og personale, da hun var administrerende direktør for Tele2,” siger han til den svenske avis.

Læs også: Allison Kirkby færdig som CEO i TDC: Bliver topchef i Telia

Ikke nogen let opgave

Den svenske analytiker påpeger dog samtidig, at skotske Allison Kirkby ikke kommer til at få noget foræret hos Telia, der i øjeblikket har en række udfordringer.

”Der er høje krav til omkostningsbesparelser og en mangel på salgsvækst, og derudover er der også udfordringer med tv-stationen TV4, der nyder beskyttelse af hovedejeren. Det er svære ting at håndtere,” siger han.

Telia opkøbte i fjor TV4 fra en gruppe ejere med mediekoncernen Bonnier i spidsen.

Det ventes, at EU-Kommissionen inden for den nærmest fremtid vil give grønt lys og godkende opkøbet.

Ligesom Allison Kirkby har Telia bestyrelsesformand Lars-Johan Jarnheimer en fortid som topchef i Tele2.

Læs også: TDC udnævner ny topchef: Her er afløseren for Pernille Erenbjerg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Capgemini varsler kæmpe offensiv på det danske SAP-marked: Vil ansætte op til 40 nye konsulenter i år
Den danske del af Capgemini vil tage en langt større bid af det danske SAP-marked, som ifølge dansk landechef Claus Rydkjær står overfor en mulig eksplosion som følge af overgangen til S/4HANA. Op til 40 nye ansatte skal gøre Capgemini i stand til at tredoble SAP-forretningen på bare et år. "Vi mener, tidspunktet er nu," siger Claus Rydkjær til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.