Spotify lander overskud: Har fået fem millioner nye abonnenter på tre måneder

Den svenske musikstreaming-tjeneste landede fem millioner nye abonnenter i årets tredje kvartal. Den heftige brugertilgang resulterede i en positiv bundlinje efter to kvartaler med underskud.

En stærk tilgang af abonnenter og brugere har fået det til at klirre i kassen hos Spotify.

Den svenske musikstreaming-tjeneste har med tilgangen af fem millioner nye abonnenter landet et driftsresutat på 403 millioner euro i årets tredje kvartal.

Det skriver Ritzau.

I løbet af kvartalets tre måneder landede Spotify desuden 15 millioner nye brugere, som er den gruppe, der ikke betaler for et abonnement, men som præsenteres for reklamer i stedet.

Læs også: Spotify tester højere priser i Skandinavien: Kæmper med at tjene penge

Det svenske selskabs omsætning for kvartalet lød på 12,7 milliarder kroner, hvor indtjeningen fra de betalende abonnenter udgør 11,7 milliarder kroner.

Det er således de fem millioner nye betalende kunder, der er med til at sikre et overskud i regnskabet for første gang siden sidste kvartal af 2018.

Spotify skriver, at der ses en stor stigning i antal brugere, der lytter til podcasts på platformen, hvilket har været med til at øge brugertilgangen.

"Sammenhængen (mellem podcast-forbrug og abonnement, red.) er meget tydelig. Vi arbejder på at kortlægge årsagen," skriver Spotify i regnskabet ifølge Ritzau.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.