Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Statens IT-råd: System til nye boligskatter er en næsten umulig opgave

Der mangler en samlet plan over arbejdet med det kommende boligskatte-system, som desuden står på risikable systemer, lyder det fra Statens IT-råd.

Det kan være tæt på en umulig opgave at udvikle det nye it-system til håndtering af boligskatter, lyder det fra Statens IT-råd, skriver Politiken på baggrund af et brev sendt til Skattestyrelsen i slutningen af august.

Her peger rådet på en stribe problemer samt at der er tale om det, som rådet kalder for en ‘overordentlig kompleks opgave’ med stor risiko for at gå galt, da der mangler en samlet plan for, hvordan opgaven i det hele taget skal løses.

Desuden peger rådet på, at det er umuligt at udarbejde en reel risikoanalyse, da projektet er præget af mange ubeskrevne risici.

Skatteminister Morten Bødskov (S) udskød for to uger siden det nye system med flere år og varslede etablering af et nyt it-tilsyn, der skal holde et vågent øje med skattevæsenets it-projekter.

Det kan du læse mere om her: Nyt it-tilsyn på vej til Skat: Minister vil have overvåget alle it-projekter på grund af 'akutte it-problemer'

Læs også:

Skatteminister på vej med plan for problemramt it-skattesystem - men det kommer til at tage ‘flere år’ at få det i drift

Skatteministeriet på vej med ny it-whistleblower-ordning: Vil have afsløret it-problemer

It-kaos i Skat: Tilkobling af gamle systemer spænder ben for nyt inddrivelsessystem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere