Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: CopyrightTomas BertelsenGammel Kongevej 33ADK-1610 København VDenmarkmob. +45 4041 0560mail@tomasbertelsen.dk)

Læger dumper Sundhedsplatformen igen: “Vi er slet ikke færdig med at udvikle og optimere Sundhedsplatformen”

Læger i både Region Hovedstaden og Region Sjælland er stærkt utilfredse med Sundhedsplatformen. Det viser en undersøgelse som Regionerne selv har foretaget.

Sundhedsplatformen får dumpekarakter fra lægerne i både Region Hovedstaden og Region Sjælland.

I en større undersøgelse har de to regioner spurgt personalet på de sjællandske hospitaler, hvordan arbejdet er gået med Sundhedsplatformen.

Her er en overvægt at brugerne fortsat utilfredse med platformen, som lægerne mener ikke er brugervenlig og ikke opfylder de funktionaliteter de har brug for.

38 procent af brugerne er "helt uenig" i at platformen er brugervenlig, mens kun 24 procent af brugerne mener at Sundhedsplatformen understøtter deres arbejde effektivt.

"Beskeden fra medarbejderne er ret tydelig. Vi er slet ikke færdig med at udvikle og optimere Sundhedsplatformen. Det er første gang, vi laver undersøgelsen i Region Sjælland, og den viser, at lægerne er markant mere utilfredse end de øvrige faggrupper. Det skal vi arbejde på," siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) fra Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Læs også: Sundhedsplatformen skulle erstatte 31 it-systemer - men har stadig 12 forældede it-systemer i drift

Regioner vil inddrage medarbejdere

De to regioner vil derfor inddrage medarbejdernes input fra undersøgelsen i det videre arbejde med platformen.

"Det tager tid at få den elektroniske patientjournal til at virke, så den lever op til de ambitioner, vi har for fremtidens sundhedsvæsen, hvor hospitaler, kommuner og praktiserende læger skal arbejde tættere sammen om den enkelte patient," lyder det fra regionsrådsformand i hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Undersøgelsen er ikke opmundrende læsning i forhold til lægernes oplevelse af at arbejde med Sundhedsplatformen.

Kun 21 procent er 'overvejende enig' eller 'helt enig' i, at it-systemet understøtter dem i at give patienterne en god behandling. På samme spørgsmål svarer 39 procent svarer, at de er direkte uenige i det udsagn.

Det tyder heller ikke på, at det er de digitale kompetencer hos lægerne den er galt med. I hvert fald svarer 52 procent, at de mener de har kompetencerne til at bruge platformen.

Læs også: Ekspertråd retter hård kritik mod Region Hovedstaden: "Sundhedsplatformen er en hastesag"

I alt er 10.719 blevet spurgt ind til deres arbejde med systemet. Her peger klart størstedelen på, at det er overblik over patientforløb og klinisk dokumentation, der halter mest.

87 procent af de adspurgte bruger Sundhedsplatformen hver eneste dag.

De to sjællandske regioner er de eneste der bruger amerikanske Epics løsning. I de øvrige tre regioner er det Systematec, der har leveret platformen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere