Artikel top billede

(Foto: CopyrightTomas BertelsenGammel Kongevej 33ADK-1610 København VDenmarkmob. +45 4041 0560mail@tomasbertelsen.dk)

Læger dumper Sundhedsplatformen igen: “Vi er slet ikke færdig med at udvikle og optimere Sundhedsplatformen”

Læger i både Region Hovedstaden og Region Sjælland er stærkt utilfredse med Sundhedsplatformen. Det viser en undersøgelse som Regionerne selv har foretaget.

Sundhedsplatformen får dumpekarakter fra lægerne i både Region Hovedstaden og Region Sjælland.

I en større undersøgelse har de to regioner spurgt personalet på de sjællandske hospitaler, hvordan arbejdet er gået med Sundhedsplatformen.

Her er en overvægt at brugerne fortsat utilfredse med platformen, som lægerne mener ikke er brugervenlig og ikke opfylder de funktionaliteter de har brug for.

38 procent af brugerne er "helt uenig" i at platformen er brugervenlig, mens kun 24 procent af brugerne mener at Sundhedsplatformen understøtter deres arbejde effektivt.

"Beskeden fra medarbejderne er ret tydelig. Vi er slet ikke færdig med at udvikle og optimere Sundhedsplatformen. Det er første gang, vi laver undersøgelsen i Region Sjælland, og den viser, at lægerne er markant mere utilfredse end de øvrige faggrupper. Det skal vi arbejde på," siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) fra Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Læs også: Sundhedsplatformen skulle erstatte 31 it-systemer - men har stadig 12 forældede it-systemer i drift

Regioner vil inddrage medarbejdere

De to regioner vil derfor inddrage medarbejdernes input fra undersøgelsen i det videre arbejde med platformen.

"Det tager tid at få den elektroniske patientjournal til at virke, så den lever op til de ambitioner, vi har for fremtidens sundhedsvæsen, hvor hospitaler, kommuner og praktiserende læger skal arbejde tættere sammen om den enkelte patient," lyder det fra regionsrådsformand i hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Undersøgelsen er ikke opmundrende læsning i forhold til lægernes oplevelse af at arbejde med Sundhedsplatformen.

Kun 21 procent er 'overvejende enig' eller 'helt enig' i, at it-systemet understøtter dem i at give patienterne en god behandling. På samme spørgsmål svarer 39 procent svarer, at de er direkte uenige i det udsagn.

Det tyder heller ikke på, at det er de digitale kompetencer hos lægerne den er galt med. I hvert fald svarer 52 procent, at de mener de har kompetencerne til at bruge platformen.

Læs også: Ekspertråd retter hård kritik mod Region Hovedstaden: "Sundhedsplatformen er en hastesag"

I alt er 10.719 blevet spurgt ind til deres arbejde med systemet. Her peger klart størstedelen på, at det er overblik over patientforløb og klinisk dokumentation, der halter mest.

87 procent af de adspurgte bruger Sundhedsplatformen hver eneste dag.

De to sjællandske regioner er de eneste der bruger amerikanske Epics løsning. I de øvrige tre regioner er det Systematec, der har leveret platformen.
IT-JOB

Saab Danmark A/S

Junior System Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser til it-teknologuddannelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere