Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Google indsamler sundheds-data på millioner af brugere i hidtil hemmeligholdt projekt

Google indsamler i hemmeligt it-projekt sundheds-data på millioner af sine brugere.

Med et hidtil hemmeligtholdt it-projekt er Google igang med at behandle detaljerede sundheds-oplysninger på millioner af brugere, skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Projektet bliver kaldt for ‘Project Nightingale,’ og med det sigter Google efter at indsamle og behandle detaljerede sundhedsdata på millioner af amerikanere i 21 delstater.

Det sker i samarbejde med Ascension, der er det næststørste non-profit sundheds-system i USA.

Med aftalen med Ascension får Google adgang til en lang sundhedsdata på amerikanere med henblik på at 'optimere sundhed og velvære for individer og samfund,' som det hedder i denne statement fra Ascension.

Ifølge avisen er der tale om et af de hidtil mest ambitiøse forsøg fra en af de store tech-giganter på at få fodfæste i sundheds-industrien.

Også Amazon, Apple og Microsoft arbejder ‘aggressivt’ på at komme ind i denne industri, men ingen af dem har indtil videre lanceret projekter i samme størrelsesorden som ‘Project Nightingale.’

Avisen skriver, at Google-projektet involverer mange forskellige former for sundheds-data om den enkelte - herunder journaler fra sygehuse og læger, laboratorie-data, komplet helbreds-historik og flere andre ting.

“Mindst 150 Google-medarbejdere har allerede adgang til store mængder data om millioner af patienter,” skriver WSJ.

Selv peger Google på, at projektet er helt compliant med gældende lovgivning.

Læs også: Historien om mit brækkede ben og de gamle systemer: "Bevogt den med dit liv," sagde lægen om den cd med mine data, som jeg fik udleveret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere