Artikel top billede

Google indsamler sundheds-data på millioner af brugere i hidtil hemmeligholdt projekt

Google indsamler i hemmeligt it-projekt sundheds-data på millioner af sine brugere.

Med et hidtil hemmeligtholdt it-projekt er Google igang med at behandle detaljerede sundheds-oplysninger på millioner af brugere, skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Projektet bliver kaldt for ‘Project Nightingale,’ og med det sigter Google efter at indsamle og behandle detaljerede sundhedsdata på millioner af amerikanere i 21 delstater.

Det sker i samarbejde med Ascension, der er det næststørste non-profit sundheds-system i USA.

Med aftalen med Ascension får Google adgang til en lang sundhedsdata på amerikanere med henblik på at 'optimere sundhed og velvære for individer og samfund,' som det hedder i denne statement fra Ascension.

Ifølge avisen er der tale om et af de hidtil mest ambitiøse forsøg fra en af de store tech-giganter på at få fodfæste i sundheds-industrien.

Også Amazon, Apple og Microsoft arbejder ‘aggressivt’ på at komme ind i denne industri, men ingen af dem har indtil videre lanceret projekter i samme størrelsesorden som ‘Project Nightingale.’

Avisen skriver, at Google-projektet involverer mange forskellige former for sundheds-data om den enkelte - herunder journaler fra sygehuse og læger, laboratorie-data, komplet helbreds-historik og flere andre ting.

“Mindst 150 Google-medarbejdere har allerede adgang til store mængder data om millioner af patienter,” skriver WSJ.

Selv peger Google på, at projektet er helt compliant med gældende lovgivning.

Læs også: Historien om mit brækkede ben og de gamle systemer: "Bevogt den med dit liv," sagde lægen om den cd med mine data, som jeg fik udleveret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.