Artikel top billede

Udgifter til nyt it-system i Skat er løbet løbsk - steget med to milliarder kroner på tre år

Udgifterne til det nye vurderings- og boligskattesystem er på tre år steget med mindst to milliarder kroner.

Prisen for skattevæsenets nye ejendomsvurderingssystem er over de seneste tre år steget med mindst to milliarder kroner, skriver Politiken.

Folketinget afsatte i efteråret 2016 nemlig 2,7 milliarder kroner til opbygning af det nye ejendomssystem.

Men tre år senere er regningen steget til 4,7 milliarder kroner - nemlig fire milliarder kroner, som fremgår af et aktstykke fra tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V), samt yderligere 365 millioner kroner, som nuværende skatteminister Morten Bødskov har afsat på næste års finanslov til projektet.

Han har desuden peget på, at der fremadrettet vil være brug for et lignende beløb.

Han meddeler til avisen, at han ikke finder det "overraskende, at man løbende har skulle øge investeringerne i området. Omvendt er jeg enig i, at det er mange penge at bruge, og at vi som politikere må forvente at få et markant forbedret system for de skattekroner, vi putter i projektet".

Ejendomsvurderingssystemet er langt fra det eneste it-problem, som skattevæsenet står med.

Morten Bødskov og Skattestyrelsen meddelte for en måneds tid siden, at der er problemer tilkoblingen af en lang række ældre it-systemer til det store inddrivelsessystem.

Det kan du læse mere om her: It-kaos i Skat: Tilkobling af gamle systemer spænder ben for nyt inddrivelsessystem

Morten Bødskov har desuden bebudet, at han vil have overvåget alle skattevæsenets it-projekter med nyt tilsyn.

Statens IT-råd har tidligere peget på, at det nye system til boligskatter er en 'næsten umulig' opgave' med stor risiko for at gå galt.

Læs også:

Statens IT-råd: System til nye boligskatter er en næsten umulig opgave

Nyt it-tilsyn på vej til Skat: Minister vil have overvåget alle it-projekter på grund af 'akutte it-problemer'

Statens ældgamle it-systemer fra 1960'erne risikerer at ødelægge skatteinddrivelsen

Skatteministeriet på vej med ny it-whistleblower-ordning: Vil have afsløret it-problemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommune optimerede adgangen til digitale tjenester, styrkede sikkerheden – og mindskede omkostningerne
Med en samlet netværks- og sikkerhedsløsning giver Viborg Kommune medarbejderne lettere, hurtigere og sikrere adgang til digitale tjenester.