Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Demant efter hackerangreb: Situationen er nu normaliseret - men det kommer til at koste dyrt

Krise-situationen i Demant er afsluttet, efter selskabet i begyndelsen af september blev ramt af et stort hackerangreb. Men angrebet har haft store konsekvenser, lyder det i ny statusmelding.

Danske Demant kører igen normalt, og nedgangen i forretningen i de seneste par måneder er blevet normaliseret igen.

Sådan lyder det fra Demant i en ny statusmeddelelse i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab, hvor Demant medler om solid vækst trods ‘markant negativ impact’ fra det, som selskabet kalder for det ‘it-incident,’ der ramte selskabet i begyndelsen af september.

Her blev Demant lagt ned af et omfattende hackerangreb, som du kan læse mere om her: Demant i alarmberedskab efter kritisk it-hændelse: Lukker ned for store dele af koncernens it-systemer

Angrebet “har i høj grad ramt vores evne til at drive virksomheden normalt og i at levere på vores ambitiøse vækstmål i andet halvår,” lyder det fra Demant.

Selskabet melder imidlertid nu, at situationen i november igen er normaliseret.

Selskabets administrerende direktør, Søren Nielsen, siger, at det har været en 'ekstremt hektisk' periode for Demant.

"Derfor er jeg godt tilfreds med, at vi nu har genskabt vores it-infrastruktur, og at genopretningen af forretningen skrider hurtigt fremad," siger han.

"Jeg er glad for at notere, at vi er tilbage i normalt drift," siger han.

Demang meddeler, at selskabet i de seneste måneder ikke har set ‘nogen nævneværdig forretnings-mæssig indvirkning af’ angrebet på de to forretningsområder, Hearing Implants og Diagnostics.

Det ligger dog fast, at hacker-angrebet kommer til at koste Demant dyrt.

Selskabet har tidligere meddelt, at det vurderer, at angrebet alt i alt kommer til at koste mere end en halv milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Hacker-angreb kommer til at koste Demant op mod 650 millioner kroner: "Vi arbejder døgnet rundt for at komme tilbage"

Demant meddeler nu, at hackerangrebet blandt andet har ført til problemer i supply chainen, som ser ud til først at være overvundet ved årets udgang.

"Trods en meget stærk og konkurrencedygtig produktportefølje og forbedres salgs-momentum, ser det ikke ud til, at vi kan nå op på det niveau, som vi forventede før angrbeet, inden årets udløb," lyder det fra Demant.

“For hele virksomheden fastholder vi vores estimat om, at angrebet [‘the incident,’ red] vil have en negativ finansiel indvirkning på driftsresultatet på 550-650 millioner kroner,” hedder det.

Du kan læse hele status-beskeden fra Demant her.

Læs også:

Kritisk it-nedbrud bliver dyrt for Demant, vurderer it-sikkerhedsekspert: “Det ligner et ransomware-angreb”

Demant-hackerangreb udløser gigantisk forsikringsbeløb: Men skal du overhovedet forsikre dig mod it-angreb?

Demant igen på højkant seks uger efter kæmpe hacker-angreb: “It-infrastruktur er nu normaliseret”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.