Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Demant efter hackerangreb: Situationen er nu normaliseret - men det kommer til at koste dyrt

Krise-situationen i Demant er afsluttet, efter selskabet i begyndelsen af september blev ramt af et stort hackerangreb. Men angrebet har haft store konsekvenser, lyder det i ny statusmelding.

Danske Demant kører igen normalt, og nedgangen i forretningen i de seneste par måneder er blevet normaliseret igen.

Sådan lyder det fra Demant i en ny statusmeddelelse i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab, hvor Demant medler om solid vækst trods ‘markant negativ impact’ fra det, som selskabet kalder for det ‘it-incident,’ der ramte selskabet i begyndelsen af september.

Her blev Demant lagt ned af et omfattende hackerangreb, som du kan læse mere om her: Demant i alarmberedskab efter kritisk it-hændelse: Lukker ned for store dele af koncernens it-systemer

Angrebet “har i høj grad ramt vores evne til at drive virksomheden normalt og i at levere på vores ambitiøse vækstmål i andet halvår,” lyder det fra Demant.

Selskabet melder imidlertid nu, at situationen i november igen er normaliseret.

Selskabets administrerende direktør, Søren Nielsen, siger, at det har været en 'ekstremt hektisk' periode for Demant.

"Derfor er jeg godt tilfreds med, at vi nu har genskabt vores it-infrastruktur, og at genopretningen af forretningen skrider hurtigt fremad," siger han.

"Jeg er glad for at notere, at vi er tilbage i normalt drift," siger han.

Demang meddeler, at selskabet i de seneste måneder ikke har set ‘nogen nævneværdig forretnings-mæssig indvirkning af’ angrebet på de to forretningsområder, Hearing Implants og Diagnostics.

Det ligger dog fast, at hacker-angrebet kommer til at koste Demant dyrt.

Selskabet har tidligere meddelt, at det vurderer, at angrebet alt i alt kommer til at koste mere end en halv milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Hacker-angreb kommer til at koste Demant op mod 650 millioner kroner: "Vi arbejder døgnet rundt for at komme tilbage"

Demant meddeler nu, at hackerangrebet blandt andet har ført til problemer i supply chainen, som ser ud til først at være overvundet ved årets udgang.

"Trods en meget stærk og konkurrencedygtig produktportefølje og forbedres salgs-momentum, ser det ikke ud til, at vi kan nå op på det niveau, som vi forventede før angrbeet, inden årets udløb," lyder det fra Demant.

“For hele virksomheden fastholder vi vores estimat om, at angrebet [‘the incident,’ red] vil have en negativ finansiel indvirkning på driftsresultatet på 550-650 millioner kroner,” hedder det.

Du kan læse hele status-beskeden fra Demant her.

Læs også:

Kritisk it-nedbrud bliver dyrt for Demant, vurderer it-sikkerhedsekspert: “Det ligner et ransomware-angreb”

Demant-hackerangreb udløser gigantisk forsikringsbeløb: Men skal du overhovedet forsikre dig mod it-angreb?

Demant igen på højkant seks uger efter kæmpe hacker-angreb: “It-infrastruktur er nu normaliseret”




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere