Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Demant efter hackerangreb: Situationen er nu normaliseret - men det kommer til at koste dyrt

Krise-situationen i Demant er afsluttet, efter selskabet i begyndelsen af september blev ramt af et stort hackerangreb. Men angrebet har haft store konsekvenser, lyder det i ny statusmelding.

Danske Demant kører igen normalt, og nedgangen i forretningen i de seneste par måneder er blevet normaliseret igen.

Sådan lyder det fra Demant i en ny statusmeddelelse i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab, hvor Demant medler om solid vækst trods ‘markant negativ impact’ fra det, som selskabet kalder for det ‘it-incident,’ der ramte selskabet i begyndelsen af september.

Her blev Demant lagt ned af et omfattende hackerangreb, som du kan læse mere om her: Demant i alarmberedskab efter kritisk it-hændelse: Lukker ned for store dele af koncernens it-systemer

Angrebet “har i høj grad ramt vores evne til at drive virksomheden normalt og i at levere på vores ambitiøse vækstmål i andet halvår,” lyder det fra Demant.

Selskabet melder imidlertid nu, at situationen i november igen er normaliseret.

Selskabets administrerende direktør, Søren Nielsen, siger, at det har været en 'ekstremt hektisk' periode for Demant.

"Derfor er jeg godt tilfreds med, at vi nu har genskabt vores it-infrastruktur, og at genopretningen af forretningen skrider hurtigt fremad," siger han.

"Jeg er glad for at notere, at vi er tilbage i normalt drift," siger han.

Demang meddeler, at selskabet i de seneste måneder ikke har set ‘nogen nævneværdig forretnings-mæssig indvirkning af’ angrebet på de to forretningsområder, Hearing Implants og Diagnostics.

Det ligger dog fast, at hacker-angrebet kommer til at koste Demant dyrt.

Selskabet har tidligere meddelt, at det vurderer, at angrebet alt i alt kommer til at koste mere end en halv milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Hacker-angreb kommer til at koste Demant op mod 650 millioner kroner: "Vi arbejder døgnet rundt for at komme tilbage"

Demant meddeler nu, at hackerangrebet blandt andet har ført til problemer i supply chainen, som ser ud til først at være overvundet ved årets udgang.

"Trods en meget stærk og konkurrencedygtig produktportefølje og forbedres salgs-momentum, ser det ikke ud til, at vi kan nå op på det niveau, som vi forventede før angrbeet, inden årets udløb," lyder det fra Demant.

“For hele virksomheden fastholder vi vores estimat om, at angrebet [‘the incident,’ red] vil have en negativ finansiel indvirkning på driftsresultatet på 550-650 millioner kroner,” hedder det.

Du kan læse hele status-beskeden fra Demant her.

Læs også:

Kritisk it-nedbrud bliver dyrt for Demant, vurderer it-sikkerhedsekspert: “Det ligner et ransomware-angreb”

Demant-hackerangreb udløser gigantisk forsikringsbeløb: Men skal du overhovedet forsikre dig mod it-angreb?

Demant igen på højkant seks uger efter kæmpe hacker-angreb: “It-infrastruktur er nu normaliseret”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere