Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

New York Times: Vestager er big techs hårdeste modstander - og hun er først ved at gå i gang

Margrethe Vestager er ‘big techs’ største modstander, lyder det i den store amerikanske avis New York Times. Og hun er ved at være sætte i gang med en ‘mere agressiv dagsorden’ end tidligere.

Margrethe Vestager er ved at sætte i gang med en ‘mere agressiv dagsorden’, der kommer i kølvandet på de seneste fem år, hvor hun har etableret sig som den hårdeste modstander til de store primært amerikanske it-firmaer.

Sådan lyder det i anerkendte amerikanske avis New York Times i et stort interview, som du finder her.

Til avisen siger Margrethe Vestager, at de seneste fem år har åbenbaret nogle af de mørkere sider af den digitale industri.

Hun siger, at hun ikke er gået langt nok i hendes tidligere arbejde som konkurrencekommissær, selv om det udmøntede sig i milliard-udskrivninger til flere af de store amerikanske it-selskaber - herunder Google og Apple.

Avisen henviser til Margrethe Vestagers tidligere offentliggjorte arbejdsplan, som finder her.

Den ‘sigter alene efter tech-giganterne,’ skriver New York Times med henvisning til blandt andet Margrethe Vestagers plan om blandt skattereform, de store firmaers data-brug og indholds-ansvar.

Avisen beretter iøvrigt, at ‘Fru Vestagers manerer slet ikke matcher hendes ry som hård hund. Hun er vedholdende høflig, byder gæster på te og undskylder for en lurende forkølelse (hun forsikrer alle om, at hun lige har vasket hænder),’ skriver avisen.

Den nævner også de barske udfald mod Margrethe Vestager fra både TIm Cook og Donald Trump, der har kaldt hende den ‘nok værste person, som jeg nogensinde har mødt.’

Du kan læse hele artiklen i den amerikanske avis her: Big Tech’s Toughest Opponent Says She’s Just Getting Started.

Læs også:

Vestager retter søgelyset mod Apple Pay: Mistænkt for at bryde EU-regler

Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere