Artikel top billede

Ny skole modtager bombetrusler via Aula

Endnu en dansk folkeskole har modtaget en bombetrussel via Aula. Tre skoler har nu modtaget bombetrusler via skolernes nye kommunikationsplatform.

En ny dansk skole er blevet udsat for en bombetrussel fremsat gennem folkeskolernes nye kommunikationsplatform, Aula.

Mandag 18. november blev både Tingstrup Skole i Thisted og Klarup Skole i Nordjylland udsat for en bombetrussel kommunikeret gennem Aula, og nu er det samme sket for Juelsminde Skole.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

"Sydøstjyllands Politi har tidligt i morges modtaget anmeldelse om, at skoleintranet ’Aula’ igen er blevet brugt til at udsende en trussel. Truslen vurderes at være endnu én svarende til de, der blev sendt i Midt – Vestjyllands Politikreds i går (mandag, red.)," skriver Sydøstjyllands Politi i en meddelelse, der fortsætter:

"Truslens ordlyd fremstår som afsendt af en elev, men efterforskningen rettes især mod afdækning af, om der er tale om samme gerningsmand og modus, som i de foregående tilfælde. Efterforskningen vil blive koordineret med andre politikredse."

Sydøstjyllands Politi undrestreger desuden, at man opfordrer til, at aktiviteten ophører straks.

Læs også: Flere danske skoler har modtaget bombetrusler gennem Aula

Aula medfører potentiel ekstraregning

21. oktober blev Aula, der er danmarkshistoriens største kommunale it-projekt taget i brug af 1.600 folkeskoler over hele Danmark.

Prisen for projektet forventes at blive på op imod 400 millioner kroner til leverandøren Netcompany, og platformen skal efter have to millioner brugere i Danmark, når den er i fuld drift.

Til sammenligning menes Facebook at have mellem tre og fire millioner brugere i Danmark.

En række følgeomkostninger betyder dog, at den samlede regning for projektet til de danske skatteydere sandsynligvis bliver væsentligt højere end det beløb, som Kombit betaler til Netcompany.

Det kan du læse mere om her: Aula efterlader ekstraregning på kommunernes bord - men Kombit aner ikke, hvor stor den bliver: Her er de glemte udgifter