Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Netbutikker forudser vild black friday i år / Dansk mediekoncern ramt af stort netværksnedbrud / Dansk millionær indgår AI-partnerskab med Huawei / Stor interesse for børsnotering af Astralis

Netbutikker forudser vild blackfriday. Dansk mediekoncern ramt af stort nedbrud. Dansk millionær indgår AI-partnerskab med Huawei. Stor interesse for børsnotering af Astralis, og så opstod der lørdag en stor kø, da Power åbnede en ny elektronik-butik.

Godmorgen.

Her kommer ugens første morgen-briefing fra Computerworld. Denne mørke efterårsmorgen er det Jacob Wittorff, der sidder bag tasterne.

Vi starter dagens nyhedsfix med nyt om den store shop-amok-dag, black friday, der løber af stablen i denne uge.

Netbutikker forudser vild black friday

Allerede i 2018 var mange netbutikker pressede af black friday.

I år kan det blive endnu vildere, fordi den store indkøbsdag falder på en lønningsdag, skriver Finans.

Når black friday løber af stablen på fredag forventer Coop ifølge Finans en salgsvækst på nettet på 10 til 15 procent i forhold til sidste år, og supermarkedskoncernen forventer ligeledes ekstra stort pres på pakkeudleveringen i kædens fysiske butikker.

”Black friday på en lønningsdag og lige op til julemåneden kan give den perfekte storm, da salget uden tvivl vil stige voldsomt. Allerede på de almindelige black friday har masser af onlinevirksomheder problemer med at håndtere trafikken og ordrerne. Så det kan blive svært i år,” siger Toke Lund, international e-commerce-direktør hos det digitale konsulenthus Novicell, til Finans.

Dansk mediekoncern ramt af stort nedbrud

Den danske mediekoncern JP/Politiken var søndag morgen ramt af, hvad mediehuset selv betegner som et omfattende ”netværksnedbrud”.

Ifølge Politiken kunne man som følge af nedbruddet i en periode hverken besøge Politiken.dk, JP.dk eller ekstrabladet.dk.

Politiken.dk oplyser ikke årsagen til nedbruddet.

Dansk millionær indgår AI-partnerskab med Huawei

Den danske iværksætter Jacob Knobel, som har stiftet virksomheden Datapult, har indgået et samarbejde med den kinesiske tech-gigant Huawei, skriver Børsen.

Samarbejdet betyder, at hans virksomhed bliver forhandler for kinesiske Huawei, og det giver ham samtidig mulighed for at bygge AI-løsninger på Huaweis hardware.

Ifølge Børsen tjente Jacob Knobel sin første million som 27-årig, og han har som en af få danskere været med på Forbes ”30 under 30” liste.

Stor interesse for børsnotering af Astralis

Risikosultne investorer er yderst interesserede i børsnoteringen af det danske e-sportshold Astralis. Det skriver Finans.

Ifølge Finans var der mødt mellem 300 og 400 investorer op til det første investormøde forud for børsnoteringen.

Astralies bliver noteret på minibørsen Nasdaq First North, og noteringschef hos Nasdaq Carsten Borring gør opmærksom på, at man som investor skal forberede sig på risikoen for store kursudsving.

”Samtidig er risikoen her meget, meget højere end på den etablerede børs. Det er selskaber med uprøvede forretningsmodeller og stor usikkerhed om indtjeningen. Der skal ikke meget til, før kursen falder kraftigt, men omvendt kan den også stige kraftigt ved positive overraskelser,” siger Carsten Borring til Finans.

Kæmpe kø til åbning af ny københavnsk elektronik-butik

Op mod 1.000 mennesker stod lørdag i kø i det indre København, da elektornikkæden Power åbnede en ny butik ved Vesterport. Det oplyser Power i en pressemeddelelse.

Ifølge elektronikkæden er den nye butik led i et helt nyt city-koncept med anderledes indretning og et sortiment, der er tilpasset kunderne i de store byer.

”Vi introducerer i dag en helt ny type af elektronikbutik. Kunderne kan nu hurtigere orientere sig i vores brede udvalg af produkter og hurtigere komme gennem butikken,” siger Power-direktør Jesper Boysen ifølge pressemeddelelsen.