EU slår fast: Facebooks kryptovaluta skal fortsat holdes ude af det europæiske marked

EU's finansministre fastholder den hårde kurs over for Facebooks kryptovalutaprojekt, Libra.

Nye digital valutaer - herunder Facebooks kryptovaluta, Libra - skal afskæres fra det europæiske marked, indtil eventuelle risici er afklaret.

Det er EU-landenes finansministre torsdag blevet enige om.

Det skriver Reuters.

Finansministrene slår samtidigt fast, at de vil overveje at indføre EU-lovgivning, der skal regulere nye digitaler valuter.

Dermed fastholder EU sin hårde linje over for Facebooks kryptoprojekt og andre former for digitale valutaer.

Libra-projekt ramt af modvind
Facebooks Libra-projekt er i dette efterår blevet ramt af hård modvind.

Syv ud af de 28 stiftende medlemmer har forladt Libra Association, der er gruppen bag valutaprojektet.

På et krisemøde i Geneve valgte Libra Assocation efterfølgende en ny bestyrelse på fem mand.

Læs også: Paypal trækker sig som den første fra Facebooks kryptomønt Libra

Bestyrelsen tæller blandt andet Facebook’s David Marcus samt repræsentanter fra PayU, venture-firmaet Andreessen Horowitz, blockchain-selskabet Xapo Holdings Limited og non profit organisationen Kiva Microfunds.

PayPal var det første selskab, som forlod projektet og senere fulgte navne som Stripe, Mastercard og Visa trop.

Lyft, Uber og Vodafone er blandt de mest prominente selskaber, der fortsat er involverede i projektet.
IT-JOB

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Software Engineer

Zentura A/S

IT-konsulent
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.