Artikel top billede

Uber udgiver ny rapport om sikkerheden for sine brugere: Mere end 3.000 udsat for seksuelle overgreb og 58 bilulykker på ét år

3.000 amerikanere har anmeldte et seksuelt overgreb, efter at have benyttet taxi-appen Uber. Det viser en ny rapport fra selskabet selv.

Den amerikanske taxi-app Uber fik i 2018 3.045 anmeldelser om seksuelt overgreb, efter man havde brugt appen.

Det viser en opgørelse, som Uber selv har foretaget, skriver The Verge.

I løbet af mere end 1,3 milliarder turer i USA endte godt 3.000 af dem altså med en anmeldelse af seksuelt overgreb. Ifølge rapporten var omkring halvdelen af anmeldelserne fra passagerer, mens den anden er Uber-chaufførerne.

Læs også: Uber smidt ud af London: Aktien står til smæk

Uber har samtidig opgjort, at der i USA var ni mord under et Uber-lift i løbet af hele sidste år.

Derudover er 58 personer blevet dræbt i trafikken efter et biluheld, mens de sad i en Uber-bil. Uber sammenligner antallet af bilulykker med, at der i USA i alt har været 36.000 dødsfald efter bilulykker i USA i 2018.

Det er første gang, Uber offentliggør tal om sikkerheden for brugerne af Ubers kørselstjeneste.

"Tallene er chokerende og svære at fordøje," lyder det fra Ubers juridiske chef til avisen The New York Times.

Læs også: Uber gennemfører tredje store fyringsrunde på blot 10 uger - fyrer 350 medarbejdere

Antallet af seksuelle overgreb er stigende sammenlignet med 2017, hvor der var 2.936 anmeldte overgreb i forbindelse med en Uber-kørsel.

Selskabet mener selv, at tallene i rapporten er et udtryk for det generelle billede i USA.

"Det som det fortæller er, at uber er en spejling af det samfund det befinder sig i," forklarer Ubers topchef Dara Khosrowshani.

Her finder du hele rapport fra Uber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere