Uber gennemfører tredje store fyringsrunde på blot 10 uger - fyrer 350 medarbejdere

350 Uber-ansatte er blevet fyret som led i selskabets tredje fyringsrunde på blot 10 uger.

For tredje gang på blot 10 uger gennemfører Uber nu en stor fyringsrunde. Det skriver det amerikanske medie Techcrunch.

Denne gang bliver 350 ansatte på blandt andet Ubers madudbringstjeneste Uber Eats og Ubers projekt for selvkørende biler fyret.

Det betyder, at Uber nu samlet set har fyret 1185 personer, hvilket ifølge Techcrunch svarer til én procent af det samlede medarbejdertal.

”Dage som disse er hårde for os alle,” skriver Ubers administrerende direktør Dara Khosrowshahi ifølge Techcrunch i en e-mail til de ansatte.

Læs også: Uber klar med massefyringer: Fyrer hundredvis fra udviklingsafdelinger

Den sidste fyringsrunde
I e-mailen oplyser han desuden, at han forventer, at denne fyringsrunde bliver den sidste i denne omgang.

”Ledelsen og jeg vil gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at vi ikke i fremtiden får brug for at have flere dage som disse.”

De tre fyringsrunder er led i en stor organisationsændring hos Uber. Ifølge Techcrunch har Uber-chefen Dara Khosrowshahi i forbindelse med organisationsændringen spurgt hvert eneste medlem af Ubers ledelse om, hvordan den pågældende chefs organisation ville se ud, hvis vedkommende skulle opbygge den fra bunden.

Ubers seneste kvartalsregnskab for andet kvartal af 2019 viste et underskud på fem milliarder dollar svarende til lige knap 34 milliarder kroner. Det er det hidtil største underskud i Ubers historie.

Læs også: Uber i ny app-satsning: Skal forbinde virksomheder med vikarer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?