Artikel top billede

Uber gennemfører tredje store fyringsrunde på blot 10 uger - fyrer 350 medarbejdere

350 Uber-ansatte er blevet fyret som led i selskabets tredje fyringsrunde på blot 10 uger.

For tredje gang på blot 10 uger gennemfører Uber nu en stor fyringsrunde. Det skriver det amerikanske medie Techcrunch.

Denne gang bliver 350 ansatte på blandt andet Ubers madudbringstjeneste Uber Eats og Ubers projekt for selvkørende biler fyret.

Det betyder, at Uber nu samlet set har fyret 1185 personer, hvilket ifølge Techcrunch svarer til én procent af det samlede medarbejdertal.

”Dage som disse er hårde for os alle,” skriver Ubers administrerende direktør Dara Khosrowshahi ifølge Techcrunch i en e-mail til de ansatte.

Læs også: Uber klar med massefyringer: Fyrer hundredvis fra udviklingsafdelinger

Den sidste fyringsrunde

I e-mailen oplyser han desuden, at han forventer, at denne fyringsrunde bliver den sidste i denne omgang.

”Ledelsen og jeg vil gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at vi ikke i fremtiden får brug for at have flere dage som disse.”

De tre fyringsrunder er led i en stor organisationsændring hos Uber. Ifølge Techcrunch har Uber-chefen Dara Khosrowshahi i forbindelse med organisationsændringen spurgt hvert eneste medlem af Ubers ledelse om, hvordan den pågældende chefs organisation ville se ud, hvis vedkommende skulle opbygge den fra bunden.

Ubers seneste kvartalsregnskab for andet kvartal af 2019 viste et underskud på fem milliarder dollar svarende til lige knap 34 milliarder kroner. Det er det hidtil største underskud i Ubers historie.

Læs også: Uber i ny app-satsning: Skal forbinde virksomheder med vikarer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere