Artikel top billede

Uber gennemfører tredje store fyringsrunde på blot 10 uger - fyrer 350 medarbejdere

350 Uber-ansatte er blevet fyret som led i selskabets tredje fyringsrunde på blot 10 uger.

For tredje gang på blot 10 uger gennemfører Uber nu en stor fyringsrunde. Det skriver det amerikanske medie Techcrunch.

Denne gang bliver 350 ansatte på blandt andet Ubers madudbringstjeneste Uber Eats og Ubers projekt for selvkørende biler fyret.

Det betyder, at Uber nu samlet set har fyret 1185 personer, hvilket ifølge Techcrunch svarer til én procent af det samlede medarbejdertal.

”Dage som disse er hårde for os alle,” skriver Ubers administrerende direktør Dara Khosrowshahi ifølge Techcrunch i en e-mail til de ansatte.

Læs også: Uber klar med massefyringer: Fyrer hundredvis fra udviklingsafdelinger

Den sidste fyringsrunde

I e-mailen oplyser han desuden, at han forventer, at denne fyringsrunde bliver den sidste i denne omgang.

”Ledelsen og jeg vil gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at vi ikke i fremtiden får brug for at have flere dage som disse.”

De tre fyringsrunder er led i en stor organisationsændring hos Uber. Ifølge Techcrunch har Uber-chefen Dara Khosrowshahi i forbindelse med organisationsændringen spurgt hvert eneste medlem af Ubers ledelse om, hvordan den pågældende chefs organisation ville se ud, hvis vedkommende skulle opbygge den fra bunden.

Ubers seneste kvartalsregnskab for andet kvartal af 2019 viste et underskud på fem milliarder dollar svarende til lige knap 34 milliarder kroner. Det er det hidtil største underskud i Ubers historie.

Læs også: Uber i ny app-satsning: Skal forbinde virksomheder med vikarer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere