Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Team.blue indgår partnerskab med Nets-udfordrer / Toke Kruse-selskab får ny direktør / Oracle flytter OpenWorld til Las Vegas / Historien om Spotify bliver til Netflix-serie

Morgen-briefing: Team.blue indgår partnerskab med Nets-udfordrer. Toke Kruse-selskab får ny direktør. Oracle flytter OpenWorld til Las Vegas. Historien om Spotify bliver til Netflix-serie. To fonde smider 100 millioner i forskning i bæredygtig brug af data. Teleindustrien spiller vigtig rolle i reduktionen af Co2. På søndag stopper salget på dansk svar på Amazon-markedsplads.

Godmorgen og velkommen til ugens sidste hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld. Den bliver i dag serveret af Alexander Haslund.

Lad os kommer i gang!

Team.blue indgår partnerskab med Nets-udfordrer

Hostingselskabet Team.blue, det tidligere Zitcom, har indgået et partnerskab med betalingsinstituttet Clearhaus.

Partnerskabet åbner op for, at Team.blues omkring 5.000 nordiske kunder nu kan skifte over til Clearhaus' betalingsløsning.

Det skriver Team.blue i en meddelelse til Computerworld.

Betalingsløsningen kan næsten fjerne alle manuelle opgaver i forbindelse med betalingstransaktioner, fremhæves det.

"Med partnerskabet bliver det let og hurtigt at komme i gang med at acceptere betalingerne. Integrationen er gnidningsfri, og takket være Clearhaus’ teknologidrevne tilgang til deres produkter er vi i stand til at automatisere en stor mængde opgaver og eliminere næsten alle manuelle opgaver i det daglige," lyder det fra Anders Eiler, salgsdirektør hos Team.blue.

Toke Kruse-selskab får ny direktør

Salary, som delvist er stiftet af iværksætteren Toke Kruse, der også er bestyrelsesformand i selskabet, har fået ny direktør.

Det fortæller Toke Kruse i et Linkedin-opslag.

Ny direktør for selskabet, der er et lønsystem målrettet små og mellemstore virksomheder, er Brian Brorsbøl.

Brian Brorsbøl kommer fra en ledende stilling fra høreapparatvirksomheden Widex.

Toke Kruse bekendtgør samtidig, at Salary netop har hentet syv millioner kroner i investeringskapital. Nu skal selskabet fokusere på drift, fremhæver Toke Kruse.

"Nu skal der bygges operation, og flere af ejerne har valgt at opsige deres eksisterende topstillinger for at gå all in. Det er der en god grund til, for Brian er en af de mest erfarne og tunge profiler, som jeg har taget med i et startup, for det her er ikke et tog, en fugl... Nej det er supermand!" lyder det fra Toke Kruse.

Oracle flytter OpenWorld til Las Vegas

Oracles årlige OpenWorld-konference har i omkring to årtier været afholdt i San Francisco.

Men ikke næste år.

I stedet flytter Oracle konferencen, der typisk trækker mere end 60.000 deltagere, til Las Vegas, hvor Oracle har skrevet under på en aftale med hotellet Caesars Forum for de næste tre år.

Det skriver CNBC.

Fravalget af San Francisco er angiveligt, at konferencedeltagerne i de senere år har brokket sig over blandt andet høje hotelpriser og ringe forhold i byen.

Ifølge turistorganisationen San Francisco Travel Association betyder Oracles nye kærlighed for Las Vegas, at byen og især dets hoteller går glip af over 430 millioner kroner i de følgende minimum tre år.

CNBC skriver, at gennemsnitsprisen for et hotelværelse med minimum tre stjerner var 1.400 kroner i oktober i San Francisco. I Las Vegas er det derimod 465 kroner, lyder det.

Oracle åbnede dørene for den første OpenWorld-konference i San Francisco i 1996.

Historien om Spotify bliver til Netflix-serie

Historien om Spotify, der ændrede hele musikbranchen ved at tilbyde gratis og lovlig musik, skal op på det virtuelle lærred.

Netflix har annonceret produktionen af en ny original serie baseret på bogen 'Spotify Untold'.

Det skriver det svenske medie Di Digital.

Bogen Spotify Untold er skrevet af forfatterne og journalisterne Jonas Leijonhufvud og Sven Carlsson. Den beskriver, hvordan de svenske Spotify-grundlægger Daniel Ek og Martin Lorentzon på den anden side af sundet lykkedes med at snyde alle de store og blive størst i verden for streaming af musik.

Netflix har endnu ikke givet serien en titel. Serien bliver til via et samarbejde med produktionsselskabet Yellow Bird og instruktøren Per-Olav Sørensen.

To fonde smider 100 millioner i forskning i bæredygtig brug af data

Med 100 millioner kroner over ti år vil Villum Fonden og Velux Fonden med nyt initiativ forsøge at bidrage til en bæredygtig demokratisk udvikling i fremtidens brug af data i Danmark.

Det skriver fondene til Computerworld.

De to fonde er gået sammen om at lancere det nye tværfaglige initiativ ’Algoritmer, data og demokrati – et stærkt demokrati i en digitaliseret verden’.

Fondene har afsat 80 millioner kroner til forskningsdelen af initiativet, der skal være et tværfagligt samarbejde mellem forskere fra datalogi, humaniora og samfundsvidenskaberne. Her kan forskere søger midler til at forske i ny viden og udvikle konkrete tekniske og sociale løsninger med omtanke på demokratiet.

De resterende 20 millioner kroner er sat af til, at forskningens resultater skal formidles til den brede offentlighed.

Initiativet vil blive udmøntet gennem et åbent opslag med ansøgningsfrist 1. maj 2020.

Teleindustrien spiller vigtig rolle i reduktionen af Co2

En ny rapport fra mobiloperatørorganisationen GSMA konkluderer, at teleindustrien har et potentiale til at drive en reduktion af Co2-udslip, der svarer til ti gange branchens eget Co2-aftryk.

Sådan lyder det i en udsendt pressemeddelelse fra Telia, der støtter op om, at teleindustrien skal spille en central rolle i klimakampen.

Telia fremhæver, at selskabet via digitale løsninger som IoT, crowd insight og cloud-tjenester kan accelerere egen, kundernes og samfundets grønne omstilling

"Rapporten bekræfter, at telebranchen har et stort potentiale for at gøre en reel forskel i at reducere Co2-udledningen via vores kerneforretning og dermed tage en aktiv rolle i løsningen af klimaudfordringerne," lyder det fra Sofie Wedel Heilskov, sustainability lead i Telia Danmark.

Telia arbejder på at nå 0 procent spild og 0 procent Co2 i egen forretning til 2030.

På søndag stopper salget på dansk svar på Amazon-markedsplads

Vi slutter ugens sidste morgen-briefing med oplysningen om, at det fra på søndag er slut med at sælge varer på Wupti Marketplace.

Det sker i forbindelse med, at Salling Group og Wupti tidligere på året besluttede at skrinlægge planerne om en dansk pendant til Amazons store markedsplads.

Omlægninger i koncernen betyder, at Wupti skal tilbage til at drive nethandel som tidligere.

Detailkoncernen Salling Group og netbutikken Wupti tegnede i 2015 planerne til markedspladsen - Wupti Marketplace. De planer er nu lagt i graven, og de sidste aktiviteter vil blive lukket ned i starten af 2020.

"Markedspladsen kunne nok på sigt blive en succesfuld drift, men på det niveau, hvor vi er nu, falder det bort til andre vigtige prioriteter med større potentiale og forbindelse til vores samlede forretning," lød det i oktober fra Thor Jørgensen kædedirektør i Føtex, med ansvar for Salling Groups e-handel.