Artikel top billede

Ekspert kritiserer DR's nye streaming-satsning: “Hovedløst” at lade brugere logge ind med Facebook

For få måneder siden kunne DR præsentere sin nye satsning inden for streaming med tjenesten DRTV. Men login funktionen møder nu skarp kritik for at benytte sig af amerikanske tech-giganter som Apple, Google og Facebook.

DR's nye streamingtjeneste DRTV får kritik for at bruge amerikanske it-giganter som Apple, Facebook og Google til sin login-funktion.

Kritikken kommer fra Mikkel Flyverbom, der er professor mso i kommunikation og digitale forandringer på Copenhagen Business School, der har beskæftiget sig i flere år med de data brugere sender til giganterne.

Det skriver Politiken.

Læs også: Danmarks nye store streaming-satsning er netop gået i luften: Her er det nye DRTV, der skal konkurrere med Netflix

Han kalder den nye login-funktion "hovedløst", fordi DR gør det muligt for brugerne at logge ind med sin Facebook-, Google- eller Apple-konto, og dermed afleverer de data til de amerikanske selskaber.

"DR burde være store og selvstændige nok til at lave deres egen løsning. Måske også en, der kunne gå på tværs af alle deres platforme i stedet for at købe sig til løsninger hos tre af de største techvirksomheder i verden. Det virker ikke til, at de reelt overvejer den byttehandel, de indgår," siger Mikkel Flyverbom til avisen.

DR forklarer til Politiken, at brugerne selv kan fravælge at benytte sig af de tre it-selskaber, når man logger ind på den streamingtjenesten.

Læs også: Tusindvis af hackede Disney+-konti er til salg på lyssky hjemmesider
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.