Artikel top billede

Spansk teleselskab vil bruge meget mindre Huawei i nyt 5G-netværk

Huawei kommer i fremtiden til at spille en markant mindre rolle hos det spanske teleselskab Telefonica. Men det sker udelukkende på baggrund af en teknisk vurdering, lyder det fra selskabet.

Det spanske teleselskab Telefonica skruer markant ned for brugen af Huawei-udstyr, når selskabet skal opbygge sit nye 5G-netværk.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I løbet af de kommende år vil 5G-netværk blive udrullet over det meste af verden, og valget af leverandører til netværket er gået hen og blevet politisk kontroversiel.

Det sker efter, at Huawei er blevet ramt af mistanke om, at selskabet spionerer på vegne af den kinesiske stat.

Læs også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Beror på en teknisk vurdering

Telefonica slår dog fast ifølge Reuters fast, at selskabets valg af leverandør udelukkende beror på en teknisk vurdering.

Indtil nu har det spanske teleselskab udelukkede gjort brug af Huawei til sit 4G-netværk i Spanien og Tyskland, men senest i 2024 er det planen, at Huawei-udstyret skal være udfast.

Ifølge Telefonicas CTO Enrique Blanco er forklaringen, at selskabet af sikkerhedsårsager i fremtiden vil opbygge sit netværk ved hjælp af flere forskellige leverandører, men at Huaweis hardware ikke spiller så godt sammen med udstyr fra andre leverandører.

”Når kernen kommer fra en enkelt leverandør stiger risikoen for, at en enkelt fejl kan lægge hele netværket ned,” siger Enrique Blanco til Reuters.

Telefonica slår dog samtidig fast, at selskabet ikke har set nogen beviser, der støtter den amerikanske præsident Donald Trumps anklager om, at udstyr fra Huawei er usikkert.

”Vi har ingen beviser for, at der skulle findes bagdøre i udstyret. Det er noget, som vi overvåger hver eneste dag,” siger han.

Læs også: Den amerikanske ambassadør i Danmark angriber nordisk Huawei-chef: "Jeg forstår det, som at han arbejder for de kinesiske kommunister"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere