Artikel top billede

Spansk teleselskab vil bruge meget mindre Huawei i nyt 5G-netværk

Huawei kommer i fremtiden til at spille en markant mindre rolle hos det spanske teleselskab Telefonica. Men det sker udelukkende på baggrund af en teknisk vurdering, lyder det fra selskabet.

Det spanske teleselskab Telefonica skruer markant ned for brugen af Huawei-udstyr, når selskabet skal opbygge sit nye 5G-netværk.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I løbet af de kommende år vil 5G-netværk blive udrullet over det meste af verden, og valget af leverandører til netværket er gået hen og blevet politisk kontroversiel.

Det sker efter, at Huawei er blevet ramt af mistanke om, at selskabet spionerer på vegne af den kinesiske stat.

Læs også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Beror på en teknisk vurdering

Telefonica slår dog fast ifølge Reuters fast, at selskabets valg af leverandør udelukkende beror på en teknisk vurdering.

Indtil nu har det spanske teleselskab udelukkede gjort brug af Huawei til sit 4G-netværk i Spanien og Tyskland, men senest i 2024 er det planen, at Huawei-udstyret skal være udfast.

Ifølge Telefonicas CTO Enrique Blanco er forklaringen, at selskabet af sikkerhedsårsager i fremtiden vil opbygge sit netværk ved hjælp af flere forskellige leverandører, men at Huaweis hardware ikke spiller så godt sammen med udstyr fra andre leverandører.

”Når kernen kommer fra en enkelt leverandør stiger risikoen for, at en enkelt fejl kan lægge hele netværket ned,” siger Enrique Blanco til Reuters.

Telefonica slår dog samtidig fast, at selskabet ikke har set nogen beviser, der støtter den amerikanske præsident Donald Trumps anklager om, at udstyr fra Huawei er usikkert.

”Vi har ingen beviser for, at der skulle findes bagdøre i udstyret. Det er noget, som vi overvåger hver eneste dag,” siger han.

Læs også: Den amerikanske ambassadør i Danmark angriber nordisk Huawei-chef: "Jeg forstår det, som at han arbejder for de kinesiske kommunister"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.