Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Tysk domstol forbyder Uber i Tyskland

Tysk domstol vender tommelfingeren nedad til kørsels-tjenesten Uber i hele Tyskland.

En tysk domstol forbyder Uber i Tyskland, hvor tjenesten for tiden ellers er aktiv i syv byer - herunder hovedbyerne Frankfurt, Berlin og München.

Forbuddet kommer, fordi Uber ifølge domstolen mangler en påkrævet licens til transport af passagerer i udlejnings-køretøjer, som det hedder.

Uber anvender i Tyskland alene udlejningsselskaber og deres godkendte og licensierede chauffører til tjenesten.

Ifølge flere tyske medier træder forbuddet i kraft omgående, men Uber har ikke desto mindre mulighed for at anke den.

Uber meddeler, at selskabet nu vil gennemgå afgørelsen og tage skridt til at sikre, at Uber kan fortsætte med at drive forretning i Tyskland.

Sagen mod Uber var blevet anlagt af taxa-organisationen Taxi Deutschland, der kræver, at Uber betaler bøder på mindst 250 euro per påbegyndt tur efter dommen.

Læs også:

Uber smidt ud af London: Aktien står til smæk

Uber gennemfører tredje store fyringsrunde på blot 10 uger - fyrer 350 medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere