Artikel top billede

Slut med tårnhøj vækst: Danske Universal Robots hårdt ramt af handelskrige, usikkerhed og afmatning

Væksten er i år stoppet hos Universal Robots, men til næste år forventer det fynske robotselskab at være tilbage på vækstsporet. Årene med vild vækst kan dog være forbi, lyder det fra selskabets topchef.

Universal Robots er netop kommet ind på en 9. plads i Computerworlds årlige vækstkomet opgørelse.

Men noget tyder på, at det fynske robotfirma i fremtiden må affinde sig med lavere vækstrater end hidtil.

For ifølge erhvervsmediet Finans er Universal Robots vækstrater i løbet af de seneste tre kvartaler faldet fra 16 procent til 10 procent og i det seneste kvartal til 0 procent.

Læs også: Fynsk firma er vokset med 345 procent: Her er de største danske it-kometer inden for industriel it

En del af forklaringen på den udeblevne vækst skyldes ifølge selskabets administrerende direktør Jürgen von Hollen blandt andet, at Universal Robots er blevet ramt af handelskrige, politisk usikkerhed og global afmatning på verdensplan.

Samtidig påpeger topchefen over for Finans, at Universal Robots er kommet op i en vægtklasse, der gør, at selskabet næppe vil være i stand til at nå fortidens vækstrater igen.

Han understreger dog samtidig, at han forventer at selskabet i løbet af de kommende år igen vil være tilbage på vækstsporet.

”Det er en smule frustrerende, men vi har ikke forspildt mulighederne. De er der stadigvæk. Derfor forventer vi at være tilbage i fulde omdrejninger i 2020,” siger Jürgen von Hollen til Finans.

Læs også: I 2008 ramte Universal Robot bunden af pengekassen: I dag har virksomheden indledt et fynsk vækstmirakel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere