Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nu kører Skats inddrivelsessystem så småt: Klar med regninger til 150.000 danskere

Gældsstyrelsen har fået koblet 80 ud af 800 systemer på inddrivelsessystemet PSRM. Nu kommer de første regninger til 150.000 danskere.

Gældsstyrelsen er efter et langt forløb med det såkaldte inddrivelsesystem nu gået i gang med at kradse penge ind, som danskerne skylder i skat.

Styrelsen meddeler, at mere end 150.000 danskere er blevet varslet om, at de vil blive trukket i løn, hvis ikke de betaler deres gæld.

Det meddeler styrelsen her.

Skatteminister Morten Bødskov (S) kalder det for ‘helt afgørende,’ at Gældsstyrelsen igen har mulighed for at trække penge direkte fra skyldnernes løn.

“En effektiv gældsinddrivelse er afgørende for, at danskerne igen kan få tillid til hele skatteforvaltningen. Og før vi kan nå derhen, kræver det, at den positive udvikling med den automatiske inddrivelse fortsætter. Det knokler Gældsstyrelsen for hver eneste dag, og der er ingen tvivl om, at med fremdriften i PSRM er vi på rette vej”, siger han.

PSRM er afløseren til det skandaleombruste EFI-system, der den i dag står som en af de dyreste offentlige it-skandaler nogensinde herhjemme.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

PSRM - det står for ‘public sector revenue management’ - har dog også voldt problemer.

Det kom i efteråret frem, at systemet stod til at blive mere end et år forsinket. Det var oprindeligt planen, at det skulle have været i drift i sommeren 2019.

Problemerne skyldtes ikke mindst problemer med at få tilsluttet de såkaldte fordringshavere til systemet - altså de institutioner og myndigheder, der har pengene til gode.

De største fordringshaver er Skattestyrelsen med systemerne Kobra, DMO og SAP38.

Computerworld kunne i efteråret afløse, at blot 47 ud af 800 offentlige kreditorer i september var tilkoblet systemet.

Det kan du læse mere om her: Kun 47 ud af 800 offentlige kreditorer er koblet til Skatteministeriets forsinkede it-system: DR fik udbetalt Movias penge.

Kritikken fik i september Morten Bødskov til at love, at han ville have formuleret en samlet plan for PSRM, der leveres af Netcompany.

Det kan du læse mere om her: Skatteminister på vej med plan for problemramt it-skattesystem - men det kommer til at tage ‘flere år’ at få det i drift

Skatteministeriet meddeler nu, at ‘størstedelen af grundfunktionaliteterne’ i systemet er fuldt udviklet.

De første knap 80 ud af op mod 800 offentlige kreditorer er tilsluttet systemet, så flere og flere gældsposter vil løbende blive sendt ind i det nye system. Tilslutningen af offentlige kreditorer og overførslen af gældsposter sker gradvist og kontrolleret, så man sikrer, at inddrivelsen i det nye system sker effektivt og på et lovligt grundlag,” lyder det fra ministeriet.Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.