Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Apple arbejder på ny vild satellit-plan: Kan gøre teleselskaberne overflødige om få år

En ny satellit-teknologi, som Apple arbejder på, kan blive en potentiel bombe under teleindustrien.

Apple har samlet et team af ingeniører, der arbejder på at udvikle en satellit-teknologi, der vil det gøre muligt at overføre data og internettjenester direkte til din telefon uden om traditionelle telenetværk.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Teknologien vil potentielt set gøre det muligt for Apple at gøre sig uafhængig af de magtfulde mobilselskaber.

Bloomberg påpeger dog, at teknologien også kan bruges i andre sammenhænge. Eksempelvis vil den også kunne anvendes til at forbedre lokationsfunktionen i Apples Kortjenesten og andre apps.

Skal være klar om fem år

Ifølge Bloomberg er det Apples mål, at teknologien i løbet af femårig periode skal være klar til at blive taget i brug.

Bloomberg understreger, at projektet stadigvæk befinder sig i sin tidlige fase og derfor stadigvæk kan blive skrottet.

I øjeblikket er det derfor også blot et lille team på omkring 12 ingeniører med speciale inden for blandt andet rumfart, satellitteknologi, og antennedesign, der arbejder på projektet.

Det ventes, at Apple vil udvide staben, hvis projektet skrider frem som planlagt.

De to ingeniører Michael Tela og John Fenwick, der tidligere har stået i spidsen for selskabet Skybog Imaging, som blev solgt til Google i 2014.

Hos Google har de ifølge Bloomberg stået i spidsen for selskabet sattelit og rumftsinitiativer, men i 2017 forlod de søgegiganten til fordel for Apple.

Læs også:

Elon Musks rum-selskab sender 60 bredbånds-satellitter i kredsløb: Forude venter opsendelse af mere end 1.000 satellitter

Små satellitter på tærsklen til gennembrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere