Apple arbejder på ny vild satellit-plan: Kan gøre teleselskaberne overflødige om få år

En ny satellit-teknologi, som Apple arbejder på, kan blive en potentiel bombe under teleindustrien.

Apple har samlet et team af ingeniører, der arbejder på at udvikle en satellit-teknologi, der vil det gøre muligt at overføre data og internettjenester direkte til din telefon uden om traditionelle telenetværk.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Teknologien vil potentielt set gøre det muligt for Apple at gøre sig uafhængig af de magtfulde mobilselskaber.

Bloomberg påpeger dog, at teknologien også kan bruges i andre sammenhænge. Eksempelvis vil den også kunne anvendes til at forbedre lokationsfunktionen i Apples Kortjenesten og andre apps.

Skal være klar om fem år
Ifølge Bloomberg er det Apples mål, at teknologien i løbet af femårig periode skal være klar til at blive taget i brug.

Bloomberg understreger, at projektet stadigvæk befinder sig i sin tidlige fase og derfor stadigvæk kan blive skrottet.

I øjeblikket er det derfor også blot et lille team på omkring 12 ingeniører med speciale inden for blandt andet rumfart, satellitteknologi, og antennedesign, der arbejder på projektet.

Det ventes, at Apple vil udvide staben, hvis projektet skrider frem som planlagt.

De to ingeniører Michael Tela og John Fenwick, der tidligere har stået i spidsen for selskabet Skybog Imaging, som blev solgt til Google i 2014.

Hos Google har de ifølge Bloomberg stået i spidsen for selskabet sattelit og rumftsinitiativer, men i 2017 forlod de søgegiganten til fordel for Apple.

Læs også:

Elon Musks rum-selskab sender 60 bredbånds-satellitter i kredsløb: Forude venter opsendelse af mere end 1.000 satellitter

Små satellitter på tærsklen til gennembrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
SKI søger ny ene-leverandør til kæmpe kontrakt på 637 millioner kroner
SKI søger leverandør til ny ramme-aftale til 637 millioner kroner. Leverandøren bliver ene-leverandør af tablet-computere til en stor del af det offentlige marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.