Artikel top billede

Apple arbejder på ny vild satellit-plan: Kan gøre teleselskaberne overflødige om få år

En ny satellit-teknologi, som Apple arbejder på, kan blive en potentiel bombe under teleindustrien.

Apple har samlet et team af ingeniører, der arbejder på at udvikle en satellit-teknologi, der vil det gøre muligt at overføre data og internettjenester direkte til din telefon uden om traditionelle telenetværk.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Teknologien vil potentielt set gøre det muligt for Apple at gøre sig uafhængig af de magtfulde mobilselskaber.

Bloomberg påpeger dog, at teknologien også kan bruges i andre sammenhænge. Eksempelvis vil den også kunne anvendes til at forbedre lokationsfunktionen i Apples Kortjenesten og andre apps.

Skal være klar om fem år

Ifølge Bloomberg er det Apples mål, at teknologien i løbet af femårig periode skal være klar til at blive taget i brug.

Bloomberg understreger, at projektet stadigvæk befinder sig i sin tidlige fase og derfor stadigvæk kan blive skrottet.

I øjeblikket er det derfor også blot et lille team på omkring 12 ingeniører med speciale inden for blandt andet rumfart, satellitteknologi, og antennedesign, der arbejder på projektet.

Det ventes, at Apple vil udvide staben, hvis projektet skrider frem som planlagt.

De to ingeniører Michael Tela og John Fenwick, der tidligere har stået i spidsen for selskabet Skybog Imaging, som blev solgt til Google i 2014.

Hos Google har de ifølge Bloomberg stået i spidsen for selskabet sattelit og rumftsinitiativer, men i 2017 forlod de søgegiganten til fordel for Apple.

Læs også:

Elon Musks rum-selskab sender 60 bredbånds-satellitter i kredsløb: Forude venter opsendelse af mere end 1.000 satellitter

Små satellitter på tærsklen til gennembrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere