Artikel top billede

Uber-stifter er på vej ud af firmaet: Har solgt sine aktier for milliarder

Travis Kalanick, den ene Uber-stifter, er på vej ud af selskabet. Han har sagt nej til en bestyrelsespost og solgt næsten alle sine aktier, der har forgyldt ham med flere milliarder kroner.

Kørselstjenesten Uber siger nu farvel til en af selskabets tre stiftere.

Juledag meddelte selskabet, at Travis Kalanick forlader sin bestyrelsespost den 31. december 2019.

Det skriver mediet Cnet.

Derved kappes de sidste formelle bånd til selskabet, som han har været med til at forme siden begyndelsen i 2009.

Han har desuden været topchef i selskabet fra 2010 til 2017. Til sidst måtte han træde ud af stillingen, da presset fra investorerne voksede yderligere.

Det var fem af Ubers største investorer, der var utilfredse med direktørens mediedækning, der bød på en række skandaler.

Læs også: Tysk domstol forbyder Uber i Tyskland

Siden start november har Travis Kalanick solgt ud af sine aktier i selskabet, hvilket den amerikanske presse har fulgt tæt.

Mediet skriver, at han over de seneste syv uger har solgt omkring 95 procent af sine aktier til en værdi af 2,5 milliarder dollar - eller hvad der svarer til 17 milliarder kroner.

Travis Kalanick påbegyndte aktie-salget i november efter 'lockdown'-perioden, der betyder, at man ikke kan sælge sine aktier straks efter en børsnotering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere