Artikel top billede

Uber-stifter er på vej ud af firmaet: Har solgt sine aktier for milliarder

Travis Kalanick, den ene Uber-stifter, er på vej ud af selskabet. Han har sagt nej til en bestyrelsespost og solgt næsten alle sine aktier, der har forgyldt ham med flere milliarder kroner.

Kørselstjenesten Uber siger nu farvel til en af selskabets tre stiftere.

Juledag meddelte selskabet, at Travis Kalanick forlader sin bestyrelsespost den 31. december 2019.

Det skriver mediet Cnet.

Derved kappes de sidste formelle bånd til selskabet, som han har været med til at forme siden begyndelsen i 2009.

Han har desuden været topchef i selskabet fra 2010 til 2017. Til sidst måtte han træde ud af stillingen, da presset fra investorerne voksede yderligere.

Det var fem af Ubers største investorer, der var utilfredse med direktørens mediedækning, der bød på en række skandaler.

Læs også: Tysk domstol forbyder Uber i Tyskland

Siden start november har Travis Kalanick solgt ud af sine aktier i selskabet, hvilket den amerikanske presse har fulgt tæt.

Mediet skriver, at han over de seneste syv uger har solgt omkring 95 procent af sine aktier til en værdi af 2,5 milliarder dollar - eller hvad der svarer til 17 milliarder kroner.

Travis Kalanick påbegyndte aktie-salget i november efter 'lockdown'-perioden, der betyder, at man ikke kan sælge sine aktier straks efter en børsnotering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere