Artikel top billede

Google dropper irsk skatte-fidus: Pengene skal ikke længere flyttes til Bermuda

2020 bliver tilsyneladende året, hvor Google dropper den omdiskuterede irske skattemodel. Sådan lyder planen i hvert fald fra moderselskabet.

Selskabet bag Google, Alphabet, ser ud til at droppe den omdiskuterede irsk/hollandske skatte-model, den såkaldte double irish.

Det skriver Reuters.

Metoden betød i 2018, at selskabet flyttede 21,8 milliarder euro, eller hvad der svarer til omkring 168 milliarder kroner, gennem sit hollandske holdingselskab til Bermuda, inden pengene røg til USA.

Men ifølge Reuters vil Google stoppe den praksis ved udgangen af 2019 eller i løbet af 2020.

Læs også: EU og Margrethe Vestager klar med ny ‘digital beskatning’ - her er planen, der skal sætte en stopper for it-firmaernes skattefiduser

Skattemodellen bliver også benyttet af flere andre multinationale selskaber, og Google har altid slået fast, at selskabet betaler alt sin skat.

"Vi kommer nu til at simplificere selskabets struktur, og vil flytte licensen af vores IP (intellektuel ejendom, red.) til USA, ikke Bermuda," lyder det fra en talsperson ifølge Reuters.

"Inklusiv alle årlige og engangsindkomstskatter over de seneste 10 år har vores effektive globale skattesats været på over 23 procent, hvor mere end 80 procent af det beløb bliver betalt i USA," lyder det fra selskabet.

Google har ikke fastlagt en endelig dato for, hvornår man vil ændre på selskabsstrukturen, men oplyser at det vil ske i løbet af 2020.

De amerikanske it-giganters skattebetaling har været et stort politisk emne i årevis.

Derfor er EU og flere af medlemslandene begyndt at overveje en særskat for netop it-virksomheder.

Læs mere her:

Socialdemokraterne og Venstre dybt uenige om særskat på tech-kæmper

EU vil indføre tech-skat - også hvis resten af verden ikke vil være med

Vestager skuffet over Danmarks holdning til særskat til tech-kæmper
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere