Artikel top billede

Google dropper irsk skatte-fidus: Pengene skal ikke længere flyttes til Bermuda

2020 bliver tilsyneladende året, hvor Google dropper den omdiskuterede irske skattemodel. Sådan lyder planen i hvert fald fra moderselskabet.

Selskabet bag Google, Alphabet, ser ud til at droppe den omdiskuterede irsk/hollandske skatte-model, den såkaldte double irish.

Det skriver Reuters.

Metoden betød i 2018, at selskabet flyttede 21,8 milliarder euro, eller hvad der svarer til omkring 168 milliarder kroner, gennem sit hollandske holdingselskab til Bermuda, inden pengene røg til USA.

Men ifølge Reuters vil Google stoppe den praksis ved udgangen af 2019 eller i løbet af 2020.

Læs også: EU og Margrethe Vestager klar med ny ‘digital beskatning’ - her er planen, der skal sætte en stopper for it-firmaernes skattefiduser

Skattemodellen bliver også benyttet af flere andre multinationale selskaber, og Google har altid slået fast, at selskabet betaler alt sin skat.

"Vi kommer nu til at simplificere selskabets struktur, og vil flytte licensen af vores IP (intellektuel ejendom, red.) til USA, ikke Bermuda," lyder det fra en talsperson ifølge Reuters.

"Inklusiv alle årlige og engangsindkomstskatter over de seneste 10 år har vores effektive globale skattesats været på over 23 procent, hvor mere end 80 procent af det beløb bliver betalt i USA," lyder det fra selskabet.

Google har ikke fastlagt en endelig dato for, hvornår man vil ændre på selskabsstrukturen, men oplyser at det vil ske i løbet af 2020.

De amerikanske it-giganters skattebetaling har været et stort politisk emne i årevis.

Derfor er EU og flere af medlemslandene begyndt at overveje en særskat for netop it-virksomheder.

Læs mere her:

Socialdemokraterne og Venstre dybt uenige om særskat på tech-kæmper

EU vil indføre tech-skat - også hvis resten af verden ikke vil være med

Vestager skuffet over Danmarks holdning til særskat til tech-kæmper
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere