Artikel top billede

Google dropper irsk skatte-fidus: Pengene skal ikke længere flyttes til Bermuda

2020 bliver tilsyneladende året, hvor Google dropper den omdiskuterede irske skattemodel. Sådan lyder planen i hvert fald fra moderselskabet.

Selskabet bag Google, Alphabet, ser ud til at droppe den omdiskuterede irsk/hollandske skatte-model, den såkaldte double irish.

Det skriver Reuters.

Metoden betød i 2018, at selskabet flyttede 21,8 milliarder euro, eller hvad der svarer til omkring 168 milliarder kroner, gennem sit hollandske holdingselskab til Bermuda, inden pengene røg til USA.

Men ifølge Reuters vil Google stoppe den praksis ved udgangen af 2019 eller i løbet af 2020.

Læs også: EU og Margrethe Vestager klar med ny ‘digital beskatning’ - her er planen, der skal sætte en stopper for it-firmaernes skattefiduser

Skattemodellen bliver også benyttet af flere andre multinationale selskaber, og Google har altid slået fast, at selskabet betaler alt sin skat.

"Vi kommer nu til at simplificere selskabets struktur, og vil flytte licensen af vores IP (intellektuel ejendom, red.) til USA, ikke Bermuda," lyder det fra en talsperson ifølge Reuters.

"Inklusiv alle årlige og engangsindkomstskatter over de seneste 10 år har vores effektive globale skattesats været på over 23 procent, hvor mere end 80 procent af det beløb bliver betalt i USA," lyder det fra selskabet.

Google har ikke fastlagt en endelig dato for, hvornår man vil ændre på selskabsstrukturen, men oplyser at det vil ske i løbet af 2020.

De amerikanske it-giganters skattebetaling har været et stort politisk emne i årevis.

Derfor er EU og flere af medlemslandene begyndt at overveje en særskat for netop it-virksomheder.

Læs mere her:

Socialdemokraterne og Venstre dybt uenige om særskat på tech-kæmper

EU vil indføre tech-skat - også hvis resten af verden ikke vil være med

Vestager skuffet over Danmarks holdning til særskat til tech-kæmper
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere