Artikel top billede

(Foto: © EU 2016 / Lieven Creemers)

EU vil indføre tech-skat - også hvis resten af verden ikke vil være med

EU er klar til at gå solo med en særlig tech-skat, hvis det skulle vise sig, at resten af verden ikke vil være med, siger Margrethe Vestager.

EU er på vej med et udspil til en særlig tech-skat - uanset om resten af verden er med eller ej, siger EU-Kommisssionens næstformand, Margrethe Vestager, ifølge Børsen.

Frankrig har allerede indført en særskat på tre procent på den indtjening, som de store selskaber tjener på digitale tjeneste i landet.

Og en fælles-europæisk tech-skat står nu højt på Margrethe Vestagers liste.

“Jeg håber, vi kan finde en global aftale. Men hvis vi ikke kan det, så ja - så har vi intention om at handle selv. Præcis som vi ser, at individuelle medlemslande i EU gør det,” lyder det ifølge Børsen fra Vestager.

Hun har også i sit tidligere job som konkurrencekommissær flere gange slået på tromme for indførelse af en fælles skat på digitale ydelser.

Allerede i foråret 2018 blev ideen om en ny form for beskatning af de globale it-selskaber luftet af hende.

Dengang hed det, at en særskat skal sikre, at 'digitale forretninger betaler skat på en fair og vækstvenlig måde i EU.'

Det kan du læse mere om her: Her er forslaget: Sådan vil EU skrue ny digital skat sammen og stoppe it-giganternes skattefiduser.

Læs også:

EU satser på at have ny tech-skat klar inden årets udgang: Her er nøglepunkterne i det store udspil

Mette Frederiksen vil gå hele vejen: Klar til at indføre en ny skat på tech-giganter

Dansk it-kommission klar med 16 forslag: Vil have data ud af virksomheders hænder og indføre særlig tech-skat

Vestager skuffet over Danmarks holdning til særskat til tech-kæmper
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere