Artikel top billede

Professor langer ud efter Peter Warnøes udnævnelse af ny bestyrelse

Ledelse-professor leverer ‘kras kritik’ af Peter Warnøes handlinger, som han mener er i strid med tommelfingerreglerne for god selskabsledelse.

Ledelse-professor Anders Drejer fra Aalborg Universiter kommer med ‘kras kritik’ af Peter Warnøe og investeringsfonden Nordic Eye Management, efter Peter Warnøe har sammensat en ny bestyrelse, da den gamle bestyrelse trak sig i december.

I Børsen siger Anders Drejer, at udnævnelsen af den nye bestyrelse placerer Peter Warnøe i en dobbeltrolle.

Han vendte i december tilbage til fonden efter han havde været væk i tre måneder på orlov på grund af opstået ballade om en række lån, som han havde ydet sig selv via fonden.

Han har ifølge Børsen sammen med CEO Michael Tandrup stemmemajoriteten i Nordic Eye Management.

“Du sidder og kontrollerer dig selv. Det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt. I det her tilfælde kunne man lige så godt lade være med at have en bestyrelse. En bestyrelse skal jo være et uafhængigt organ, som repræsenterer ejerne, og det gør de tydeligvis ikke her. De repræsenterer Warnøe,” siger Anders Drejer til avisen.

Den nye bestyrelse består af Peter Warnøe, Michael Tandrup samt Niklas Holck med sidstnævnte som formand.

Læs også:

Erhvervsstyrelsen melder Peter Warnøe til politiet for ulovlige metoder

Magtkamp i dansk kapitalfond – it-profiler siger farvel

Peter Warnøes problemer med bilag rammer Nordic Eye-aftale på 750 millioner kroner

Peter Warnøes nevø beskylder ham for omfattende bilagsfusk og misbrug

Profiler forlader Peter Warnøes venturefond efter intern uro
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere