Artikel top billede

Magtkamp i dansk kapitalfond – it-profiler siger farvel

Tre store profiler forlader nu venturefonden Nordic Eye efter en magtkamp, der skulle have banet vejen for et comeback til Peter Warnøe.

Den danske investor og rigmand Lars Tvede, den tidligere TDC-topchef og nuværende bestyrelsesformand for SAS, Carstem Dilling, samt næstformand i PFA-Pension, Niels-Ulrik Mousten, trækker sig nu fra den danske venturefond Nordic Eye.

Det skriver Børsen.

Åreladningen i venturefonden kommer ifølge Børsen efter en magtkamp, der skulle have banet vejen for et comeback i fonden til Peter Warnøe, som sammen med Lars Tvede har været med til at stifte fonden.

Afsløret i ulovlige aktionærlån

Peter Warnøe tog dog i september orlov fra fonden efter, at det var blevet afsløret, at han i periode har foretaget ulovlige aktionærlån.

Efterfølgende blev han også politianmeldt og i november valgt han helt at forlade fonden.

Urolighederne i fonden nåede en foreløbig kulmination i sidste uge, da Lars Tvede i et interview med Børsen beskyldte Peter Warnøe for at have overført mere end en halv million kroner til sig selv.

Penge som Lars Tvede mener selv at have haft krav på.

Læs også: Lars Tvede beskylder Peter Warnøe for at have udbetalt Tvedes penge til sig selv

Comeback-planer fremgik af brev

Planerne om et comeback til Peter Warnøe fremgår af et brev fra Nordic Eyes fungerende direktør Michael Tandrup.

Af brevet, som Børsen er kommet i besiddelse af fremgår det, at Michael Tandrup skal fortsætte som direktør i en midlertidig periode, mens Peter Warnøe skal tildeles ansvaret med at udvikle fondens portefølje af investeringer.

Nordic Eyes bedste investering

I Nordic Eyes nuværende investeringsportefølje finder vi blandt andet den fynske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics, dansk-amerikanske Airhelp og kryptoselskabet Coinify.

I et interview med Computerworld forklarede Lars Tvede dog for nylig, at fondens hidtil bedste investering har været int-sikkerhedselskabet Weblife.

"Vi investerede tre millioner dollar, og vi fik 20 millioner tilbage efter kun syv måneder. Den er svær at slå," sagde han til Computerworld.

Læs også:
Den danske rigmand Lars Tvede løfter sløret for sine investeringer: Sådan finder han de mest lovende it-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere