Artikel top billede

Magtkamp i dansk kapitalfond – it-profiler siger farvel

Tre store profiler forlader nu venturefonden Nordic Eye efter en magtkamp, der skulle have banet vejen for et comeback til Peter Warnøe.

Den danske investor og rigmand Lars Tvede, den tidligere TDC-topchef og nuværende bestyrelsesformand for SAS, Carstem Dilling, samt næstformand i PFA-Pension, Niels-Ulrik Mousten, trækker sig nu fra den danske venturefond Nordic Eye.

Det skriver Børsen.

Åreladningen i venturefonden kommer ifølge Børsen efter en magtkamp, der skulle have banet vejen for et comeback i fonden til Peter Warnøe, som sammen med Lars Tvede har været med til at stifte fonden.

Afsløret i ulovlige aktionærlån

Peter Warnøe tog dog i september orlov fra fonden efter, at det var blevet afsløret, at han i periode har foretaget ulovlige aktionærlån.

Efterfølgende blev han også politianmeldt og i november valgt han helt at forlade fonden.

Urolighederne i fonden nåede en foreløbig kulmination i sidste uge, da Lars Tvede i et interview med Børsen beskyldte Peter Warnøe for at have overført mere end en halv million kroner til sig selv.

Penge som Lars Tvede mener selv at have haft krav på.

Læs også: Lars Tvede beskylder Peter Warnøe for at have udbetalt Tvedes penge til sig selv

Comeback-planer fremgik af brev

Planerne om et comeback til Peter Warnøe fremgår af et brev fra Nordic Eyes fungerende direktør Michael Tandrup.

Af brevet, som Børsen er kommet i besiddelse af fremgår det, at Michael Tandrup skal fortsætte som direktør i en midlertidig periode, mens Peter Warnøe skal tildeles ansvaret med at udvikle fondens portefølje af investeringer.

Nordic Eyes bedste investering

I Nordic Eyes nuværende investeringsportefølje finder vi blandt andet den fynske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics, dansk-amerikanske Airhelp og kryptoselskabet Coinify.

I et interview med Computerworld forklarede Lars Tvede dog for nylig, at fondens hidtil bedste investering har været int-sikkerhedselskabet Weblife.

"Vi investerede tre millioner dollar, og vi fik 20 millioner tilbage efter kun syv måneder. Den er svær at slå," sagde han til Computerworld.

Læs også:
Den danske rigmand Lars Tvede løfter sløret for sine investeringer: Sådan finder han de mest lovende it-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.