Artikel top billede

Erhvervsstyrelsen melder Peter Warnøe til politiet for ulovlige metoder

Erhvervssstyrelsen anmelder it-rigmanden Peter Warnøe til politiet for at have optaget ulovlige lån.

It-rigmanden Peter Warnøe er blevet meldt til politiet af Erhvervsstyrelsen for ulovligt at låne penge ud til sig selv, skriver Børsen.

Peter Warnøe har været i vælten i den senere tid, efter at det er kommet frem, at han har ydet aktionærlån til sig selv for mindst 20 millioner kroner i sine private selskaber.

Det kan du læse mere om her:

Ifølge Børsen skylder han fortsat 10 millioner kroner til sit selskab Oyster Invest, og Erhvervsstyrelsen har pålagt ham ugebøder på 7.500 kroner for dette forhold.

Til avisen meddeler Erhvervsstyrelsen, at styrelsen for tiden går hårdere efter direktører og virksomhedsejere, der har optaget de ulovlige lån.

“Generelt kan jeg sige, at vi har øget vores kontrol af ulovlige kapitalejerlån markant, og at vi i de grovere sager skrider til politianmeldelse, også selvom det ulovlige lån bliver tilbagebetalt,” lyder det fra styrelsen til avisen.

Peter Warnøe skabte grundlaget for sin formue i 1990’erne med hardware-forhandleren Complet Data, som han sammen med makkeren Steen Louis Reinholdt solgte til Merkantil Data for et trecifret millionbeløb.

Merkantil Data blev senere en del af Ib Kunøes Topnordic, som i dag er blevet til Atea.

Peter Warnøe blev hårdt ramt af finanskrisen i 2008 og blev i 2010 sat under administration af bankerne, efter han i løbet af ganske få år havde tabt mere end 100 millioner kroner.

Hans Complet-kompagnon Steen Louis Reinholdt blev i 2013 erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten.

Det kan du læse mere om her: Blev it-millionær i 90'erne - nu er han bankerot.

Læs også:

It-investor Peter Warnøe trækker sig som direktør efter afsløringer

It-investoren Peter Warnøe erkender ulovlige lån: "Det har været en måde at overleve på"

Peter Warnøes venturefond fik ulovligt millionlån på grund af en administrativ fejl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere