Artikel top billede

(Foto: Google)

Hillerød Kommune vedtager strategi: Siger nej til nye datacentre

Hillerød Kommune vedtager strategi om, at kommunen ikke vil sælge jord til datacentre.

Der har i en række danske kommuner været jubelstemning over, at nogle af verdens helt store tech-firmaer er gået i gang med at bygge store datacentre i dem.

Men sådan er det ikke i nordsjællandske Hillerød Kommune, hvor byrådet netop har vedtaget en en strategi om, at kommunen ikke vil sælge ledige kommunale byggegrunde til datacentre.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis har kommunen truffet beslutningen, efter Invest in Denmark havde henvendt sig med en forespørgsel.

Invest in Denmark arbejder på at skaffe netop de store tech-firmaer til Danmark.

“Hillerød er blevet så attraktiv, at vi godt kan sige, hvad vi helst vil have af virksomheder. Vi vil gerne gå efter noget andet end datacentre, og holde fast i vores vision om virksomheder, som har med lifescience at gøre, når vi sælger erhvervsjord,” siger borgmester Kirsten Jensen (S) til avisen.

I de senere år har en række af de store techfirmaer opført datacentre i Danmark. Mest kendt er Apple i Foulum ved Viborg samt Facebook i Odense samt Google i Fredericia.

Til gengæld har Microsoft og AWS besluttet ikke at satse på Danmark som hjemsted for datacentre.

Læs også:

Torsdag formiddag tænder Facebook for sit store datacenter i Odense: Computerworld er med inden for i de hellige haller

It-giganterne har på få måneder skrottet to danske datacenterprojekter: "Danmark har ligget forrest i feltet, men nu ser vi, at vi godt kan blive overhalet”

Kæmpe reportage fra byen med de 105 datacentre: Kom med bag facaden hos leverandøren til AWS, Alibaba og Microsoft Azure

Endnu et datacenter på vej til Esbjerg - nordmænd vil bygge teknologi-neutralt datacenter på fem hektar grund
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere