Artikel top billede

Hillerød Kommune vedtager strategi: Siger nej til nye datacentre

Hillerød Kommune vedtager strategi om, at kommunen ikke vil sælge jord til datacentre.

Der har i en række danske kommuner været jubelstemning over, at nogle af verdens helt store tech-firmaer er gået i gang med at bygge store datacentre i dem.

Men sådan er det ikke i nordsjællandske Hillerød Kommune, hvor byrådet netop har vedtaget en en strategi om, at kommunen ikke vil sælge ledige kommunale byggegrunde til datacentre.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis har kommunen truffet beslutningen, efter Invest in Denmark havde henvendt sig med en forespørgsel.

Invest in Denmark arbejder på at skaffe netop de store tech-firmaer til Danmark.

“Hillerød er blevet så attraktiv, at vi godt kan sige, hvad vi helst vil have af virksomheder. Vi vil gerne gå efter noget andet end datacentre, og holde fast i vores vision om virksomheder, som har med lifescience at gøre, når vi sælger erhvervsjord,” siger borgmester Kirsten Jensen (S) til avisen.

I de senere år har en række af de store techfirmaer opført datacentre i Danmark. Mest kendt er Apple i Foulum ved Viborg samt Facebook i Odense samt Google i Fredericia.

Til gengæld har Microsoft og AWS besluttet ikke at satse på Danmark som hjemsted for datacentre.

Læs også:

Torsdag formiddag tænder Facebook for sit store datacenter i Odense: Computerworld er med inden for i de hellige haller

It-giganterne har på få måneder skrottet to danske datacenterprojekter: "Danmark har ligget forrest i feltet, men nu ser vi, at vi godt kan blive overhalet”

Kæmpe reportage fra byen med de 105 datacentre: Kom med bag facaden hos leverandøren til AWS, Alibaba og Microsoft Azure

Endnu et datacenter på vej til Esbjerg - nordmænd vil bygge teknologi-neutralt datacenter på fem hektar grund
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.