Artikel top billede

(Foto: Google)

Hillerød Kommune vedtager strategi: Siger nej til nye datacentre

Hillerød Kommune vedtager strategi om, at kommunen ikke vil sælge jord til datacentre.

Der har i en række danske kommuner været jubelstemning over, at nogle af verdens helt store tech-firmaer er gået i gang med at bygge store datacentre i dem.

Men sådan er det ikke i nordsjællandske Hillerød Kommune, hvor byrådet netop har vedtaget en en strategi om, at kommunen ikke vil sælge ledige kommunale byggegrunde til datacentre.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis har kommunen truffet beslutningen, efter Invest in Denmark havde henvendt sig med en forespørgsel.

Invest in Denmark arbejder på at skaffe netop de store tech-firmaer til Danmark.

“Hillerød er blevet så attraktiv, at vi godt kan sige, hvad vi helst vil have af virksomheder. Vi vil gerne gå efter noget andet end datacentre, og holde fast i vores vision om virksomheder, som har med lifescience at gøre, når vi sælger erhvervsjord,” siger borgmester Kirsten Jensen (S) til avisen.

I de senere år har en række af de store techfirmaer opført datacentre i Danmark. Mest kendt er Apple i Foulum ved Viborg samt Facebook i Odense samt Google i Fredericia.

Til gengæld har Microsoft og AWS besluttet ikke at satse på Danmark som hjemsted for datacentre.

Læs også:

Torsdag formiddag tænder Facebook for sit store datacenter i Odense: Computerworld er med inden for i de hellige haller

It-giganterne har på få måneder skrottet to danske datacenterprojekter: "Danmark har ligget forrest i feltet, men nu ser vi, at vi godt kan blive overhalet”

Kæmpe reportage fra byen med de 105 datacentre: Kom med bag facaden hos leverandøren til AWS, Alibaba og Microsoft Azure

Endnu et datacenter på vej til Esbjerg - nordmænd vil bygge teknologi-neutralt datacenter på fem hektar grund
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere