Artikel top billede

To år efter fyring: Apple indgår ny leveringsaftale med britisk chip-selskab

Apple og den britiske chip-gigant Imagination Technologies har indgået en ny aftale. Det sker efter, at Apple i 2017 ellers bekendtgjorde, at selskabet ville udvikle sine egne GPU'er, hvilket fik aktiekurs hos det britiske selskab til at styrtdykke.

Da Apple i 2017 overraskende meldte ud, at man ville droppe samarbejdet med den britiske chip-gigant Imagination Technologies og i stedet udvikle sine egne grafik-processorer (GPU'er), faldt aktiekursen hos Imagination Technologies med mere end 70 procent.

Apple stod på daværende tidspunkt for omkring halvdelen af omsætningen hos Imagination Technologies.

Men her to år efter den skæbnesvangre nyhed har de to selskaber nu indgået en ny aftale.

Det skriver Zdnet.

Intellektuel ejendom til gengæld for licensafgifter

Aftalens detaljer er ikke blevet offentliggjort, men i en kort udmelding fra Imagination Technologies lyder det, at der er indgået en aftale, "der giver Apple adgang til en bredere vifte af Imaginations intellektuelle ejendom til gengæld for licensafgifter."

Imagination Technologies har gennem adskillige år produceret GPU-chips til Apples iPhones, iPads og Apple Watch.

Da Apple i 2017 meddelte, at man ikke længere ville benytte sig af de britiske grafik-chips, blev der spekuleret i, at det var et led i en manøvre, hvor Apple ville forsøge at presse aktiekursen ned med henblik på et opkøb.

Apples egen forklaring lød, at man blot havde besluttet at designe sine egne GPU'er på samme måde, som Apple selv har produceret sin egne processorer.

Læs også: Apple arbejder på ny vild satellit-plan: Kan gøre teleselskaberne overflødige om få år

Juridisk tvist ser ud til at være lagt i graven

Apples udmelding fik sidenhen Imagination Technologies til at gå ind i en juridisk tvist med Apple med det argument, at det ikke ville være muligt for Apple at designe en GPU uden at krænke virksomhedens patenter.

"Imagination mener, at det vil være ekstremt udfordrende at designe en helt ny GPU-arkitektur fra bunden uden at krænke dets intellektuelle ejendomsrettigheder," lød det fra virksomheden på daværende tidspunkt.

Med den nye aftale ser det ud til, at striden er lagt i graven for nu.

Og Apple ser samtidig ud til med aftalen at få mulighed for at rykke mere af den grafiske chip-produktion in-house.

Læs også: Apple sender en lige højre mod britisk chip-gigant, og det kan være led i en lusket plan
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.