Apple sender en lige højre mod britisk chip-gigant, og det kan være led i en lusket plan

I fremtiden vil Apple udvikle sin egen GPU, og det bliver dyrt for aktionærerne i den britiske chip-gigant Imagination Technologies. Men ifølge en britisk investeringbank kan det hele være et led i en smart plan.

Apple har besluttet, at virksomheden i fremtiden vil designe sine egne grafik-processorer (GPU'er) i stedet for at bruge den britiske chip-gigant Imagination Technologies som leverandør.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Imagination Technologies har gennem adskillige år produceret GPU-chips til Apples iPhones, iPads og Apples smartwatch, Apple Watch.

Det betyder, at Apple samlet set har stået for halvdelen af omsætningen i virksomheden.

Aktiekurs fik en kæberasler
Derfor fik det også store konsekvenser for chip-virksomhedens aktiekurs, da det i går blev meddelt at Apple ikke længere vil benytte sig af virksomhedens grafik-chips.

Ifølge Reuters sendte nyheden den britiske chip-producents aktiekurs ned med mere end 70 procent.

I løbet af de næste 15 til 24 måneder er det planen, at Apple vil holde op med at anvende Imagination Technologies chip.

I stedet vil Apple designe sin egen GPU på samme måde, som virksomheden selv designer sine egne processorer til iPhone, iPad og Apple Watch.

Læs også: Apple rasende på chip-gigant: Forlanger milliarder af kroner udbetalt fra leverandør af iPhone-processor 

Den største risiko bliver realiseret
En aktieanalytiker hos investeringsselskabet Investec mener ifølge Reuters, at det er den største risiko ved Imagination Technologies forretningsmodel, der nu er blevet realisteret.

Ifølge Reuters har Imagination Technologies dog længe tvivlet på, at det vil være muligt for Apple at designe sin GPU uden at krænke virksomhedenes patenter.

Derfor kan der vente en juridisk tvist forude, når Apple egen GPU ser dagens lys.

Kan være en smart manøvre 
Men den amerikanske tv-station CNBC skriver på sin hjemmeside, at den britisk investeringsbank Jefferies i et notat vurderer, at udmeldingen fra Apple kan være led i en smart manøvre, hvor Apple forsøger at presse Imagnination Technologies aktiekurs så langt ned, at Apple kan opkøbe virksomhed til spotpris. 

For ifølge Jefferies kan nyheden om, at Apple vil udvikle sin egen chip sende Imagination Technologies så langt ud i tovene, at virksomhedens aktionærer ikke ser anden mulighed end at sælge. 

Læs også: Hemmeligt Apple-projekt: Vil producere digitale briller

Kan gavne VR-planer
Apple ejer i forvejen 8 procent af aktierne i Imagination Technologies. 

Men med et opkøb Apple få adgang til en virksomhed med stor erfaring og mange patenter indenfor udvikling af grafikprocessorer.  

Noget som kan gavne Apple, hvis virksomheden som det i øjeblikket går rygter om er i gang med en større satsning inden for virtual reality og augmented reality.

Læs også: Apples faldende iPhone-salg har alvorlige konsekvenser for en hel stribe virksomheder


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.