Artikel top billede

Apple sender en lige højre mod britisk chip-gigant, og det kan være led i en lusket plan

I fremtiden vil Apple udvikle sin egen GPU, og det bliver dyrt for aktionærerne i den britiske chip-gigant Imagination Technologies. Men ifølge en britisk investeringbank kan det hele være et led i en smart plan.

Apple har besluttet, at virksomheden i fremtiden vil designe sine egne grafik-processorer (GPU'er) i stedet for at bruge den britiske chip-gigant Imagination Technologies som leverandør.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Imagination Technologies har gennem adskillige år produceret GPU-chips til Apples iPhones, iPads og Apples smartwatch, Apple Watch.

Det betyder, at Apple samlet set har stået for halvdelen af omsætningen i virksomheden.

Aktiekurs fik en kæberasler

Derfor fik det også store konsekvenser for chip-virksomhedens aktiekurs, da det i går blev meddelt at Apple ikke længere vil benytte sig af virksomhedens grafik-chips.

Ifølge Reuters sendte nyheden den britiske chip-producents aktiekurs ned med mere end 70 procent.

I løbet af de næste 15 til 24 måneder er det planen, at Apple vil holde op med at anvende Imagination Technologies chip.

I stedet vil Apple designe sin egen GPU på samme måde, som virksomheden selv designer sine egne processorer til iPhone, iPad og Apple Watch.

Læs også: Apple rasende på chip-gigant: Forlanger milliarder af kroner udbetalt fra leverandør af iPhone-processor 

Den største risiko bliver realiseret

En aktieanalytiker hos investeringsselskabet Investec mener ifølge Reuters, at det er den største risiko ved Imagination Technologies forretningsmodel, der nu er blevet realisteret.

Ifølge Reuters har Imagination Technologies dog længe tvivlet på, at det vil være muligt for Apple at designe sin GPU uden at krænke virksomhedenes patenter.

Derfor kan der vente en juridisk tvist forude, når Apple egen GPU ser dagens lys.

Kan være en smart manøvre 

Men den amerikanske tv-station CNBC skriver på sin hjemmeside, at den britisk investeringsbank Jefferies i et notat vurderer, at udmeldingen fra Apple kan være led i en smart manøvre, hvor Apple forsøger at presse Imagnination Technologies aktiekurs så langt ned, at Apple kan opkøbe virksomhed til spotpris. 

For ifølge Jefferies kan nyheden om, at Apple vil udvikle sin egen chip sende Imagination Technologies så langt ud i tovene, at virksomhedens aktionærer ikke ser anden mulighed end at sælge. 

Læs også: Hemmeligt Apple-projekt: Vil producere digitale briller

Kan gavne VR-planer

Apple ejer i forvejen 8 procent af aktierne i Imagination Technologies. 

Men med et opkøb Apple få adgang til en virksomhed med stor erfaring og mange patenter indenfor udvikling af grafikprocessorer.  

Noget som kan gavne Apple, hvis virksomheden som det i øjeblikket går rygter om er i gang med en større satsning inden for virtual reality og augmented reality.

Læs også: Apples faldende iPhone-salg har alvorlige konsekvenser for en hel stribe virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere