Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Oracle udpeger ny landechef for Sverige

Carl Frögelius stopper som Oracles svenske landechef efter fire år på posten. Afløseren er Pelle Ewald, der har en lang karriere hos den amerikanske it-gigant bag sig.

Den amerikanske databasegigant Oracle skifter landechef i Sverige.

Carl Frögelius, der har siddet på posten siden februar 2016, stopper i rollen.

Han bliver i stedet erstattet af Pelle Ewald, der kommer fra en stilling som salgsdirektør for Oracle i Sverige.

Det skriver Computerworlds svenske søstermedie Computersweden.

"Som leder af den svenske organisation er mit mål at hjælpe vores kunder med at blive mere datadrevede, så de kan træffe bedre og hurtigere beslutninger i deres forretningsprocesser. Hos Oracle er vi nødt til at være tæt på kunderne for at forstå deres situation og prioriteter, så vi kan skabe mere værdi sammen," siger Pelle Ewald til mediet om sit nye job.

Læs også: Tag med inden for i Oracles nye flotte danske hovedkvarter: "Vi har oplevet en markant forandring til det bedre"

Ny svensk landechef er Oracle-veteran

Carl Frögelius vil bruge noget tid på at overdrage opgaverne til Pelle Ewald, som allerede har haft en længere karriere i Oracle ad flere omgange.

Fra 2008 til 2012 arbejdede han for Oracles salgsteam for Norden og Baltikum.

Herefter tog Pelle Ewald en afstikker til en stilling som global salgsdirektør hos Basset AB frem til udgangen af 2014.

Her vendte han så tilbage til Oracle, hvor han har siddet i forskellige salgstillinger frem til udnævnelsen som landechef for Sverige.

"Selvom Sverige er langt fremme inden for digitalisering, ser vi, at rejsen mod datadrevne virksomheder, der har kritisk information tilgængelig i realtid til at analysere og tage beslutninger, stadig er i begyndelsen. Vores mission er derfor at være i stand til at hjælpe vores kunder med deres innovation og udvikling og håndtere øgede mængder information på en effektiv og sikker måde, " lyder det videre fra Pelle Ewald.

Læs også: Medarbejderne er gladere, men gennemsnitslønnen er faldet med 17 procent hos Oracle Danmark: "Vi skal tilbyde en konkurrencedygtig løn, men det er ikke tungen på vægtskålen"Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.