Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen. (Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Oracle udpeger ny landechef for Sverige

Carl Frögelius stopper som Oracles svenske landechef efter fire år på posten. Afløseren er Pelle Ewald, der har en lang karriere hos den amerikanske it-gigant bag sig.

Den amerikanske databasegigant Oracle skifter landechef i Sverige.

Carl Frögelius, der har siddet på posten siden februar 2016, stopper i rollen.

Han bliver i stedet erstattet af Pelle Ewald, der kommer fra en stilling som salgsdirektør for Oracle i Sverige.

Det skriver Computerworlds svenske søstermedie Computersweden.

"Som leder af den svenske organisation er mit mål at hjælpe vores kunder med at blive mere datadrevede, så de kan træffe bedre og hurtigere beslutninger i deres forretningsprocesser. Hos Oracle er vi nødt til at være tæt på kunderne for at forstå deres situation og prioriteter, så vi kan skabe mere værdi sammen," siger Pelle Ewald til mediet om sit nye job.

Læs også: Tag med inden for i Oracles nye flotte danske hovedkvarter: "Vi har oplevet en markant forandring til det bedre"

Ny svensk landechef er Oracle-veteran

Carl Frögelius vil bruge noget tid på at overdrage opgaverne til Pelle Ewald, som allerede har haft en længere karriere i Oracle ad flere omgange.

Fra 2008 til 2012 arbejdede han for Oracles salgsteam for Norden og Baltikum.

Herefter tog Pelle Ewald en afstikker til en stilling som global salgsdirektør hos Basset AB frem til udgangen af 2014.

Her vendte han så tilbage til Oracle, hvor han har siddet i forskellige salgstillinger frem til udnævnelsen som landechef for Sverige.

"Selvom Sverige er langt fremme inden for digitalisering, ser vi, at rejsen mod datadrevne virksomheder, der har kritisk information tilgængelig i realtid til at analysere og tage beslutninger, stadig er i begyndelsen. Vores mission er derfor at være i stand til at hjælpe vores kunder med deres innovation og udvikling og håndtere øgede mængder information på en effektiv og sikker måde, " lyder det videre fra Pelle Ewald.

Læs også: Medarbejderne er gladere, men gennemsnitslønnen er faldet med 17 procent hos Oracle Danmark: "Vi skal tilbyde en konkurrencedygtig løn, men det er ikke tungen på vægtskålen"