Artikel top billede

Alphabet runder værdi på en billion dollar: Kommer i fint selskab sammen med Apple, Microsoft og Amazon

Googles moderselskab Alphabet runder en markedsværdi på en billion dollar som det blot fjerde selskab.

Alphabets markedsværdi rundede torsdag en billion dollar, og Alphabet bliver dermed det blot fjerde amerikanske tech-selskab, der runder denne milepæl.

Alphabet kommer således nu i selskab med Microsoft, Apple og Amazon, der alle tidligere har rundet en markedsværdi på en billion dollar - altså en million million dollar.

Apple og Amazon rundede milepælen i sommeren 2018, mens Microsofts markedsværdi første gang kom over en billion dollar i april i fjor.

Ifølge Wall Street Journal runder Alphabet milepælen i en tid, hvor tech-aktierne for alvor er på vej op, selv om der også er bekymringer i markedet om øget kontrol og regulering.

Det er ifølge avisen udtryk for, at markedet for tiden belønner virksomheder, hvis omsætning vokser i en verden præget af en vis økonomisk afmatning og lav rente.

Alphabets aktiekurs fik det seneste nøk i vejret i december efter selskabets grundlæggere Larry Page og Sergey Brin meddelte, at de trak sig helt ud af den daglige drift.

Det kan du læse mere om her: Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin trækker sig fra Alphabet - her er den nye topchef

Den historie minder lidt om historien om Microsofts aktiekurs, der for alvor begyndte sin himmelflugt, da den sidste af selskabet ‘gamle tunge’ topchefer, Steve Ballmer, trak sig og overlod pladsen til Satya Nadella.

Alphabets aktiekurs steg i 2019 med 27 procent - noget mindre end Microsoft og Apple, hvis aktiekurser steg henholdsvis 56 procent og 86 procent.

Det kan du læse mere om i denne oversigt: Disse it-aktier har gjort aktionærerne stenrige i 2019: Danske SimCorp og cBrain steget mere end 60 procent - mens andre danske it-firmaer har været dyre bekendtskaber

Læs også:

Google står til at runde økonomisk milepæl om få timer: Hold øje med børskursen

Aktionærer frygter tvangsopslitning: Vil have Alphabet splittet op i flere dele i strategisk proces
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere