Artikel top billede

Alphabet runder værdi på en billion dollar: Kommer i fint selskab sammen med Apple, Microsoft og Amazon

Googles moderselskab Alphabet runder en markedsværdi på en billion dollar som det blot fjerde selskab.

Alphabets markedsværdi rundede torsdag en billion dollar, og Alphabet bliver dermed det blot fjerde amerikanske tech-selskab, der runder denne milepæl.

Alphabet kommer således nu i selskab med Microsoft, Apple og Amazon, der alle tidligere har rundet en markedsværdi på en billion dollar - altså en million million dollar.

Apple og Amazon rundede milepælen i sommeren 2018, mens Microsofts markedsværdi første gang kom over en billion dollar i april i fjor.

Ifølge Wall Street Journal runder Alphabet milepælen i en tid, hvor tech-aktierne for alvor er på vej op, selv om der også er bekymringer i markedet om øget kontrol og regulering.

Det er ifølge avisen udtryk for, at markedet for tiden belønner virksomheder, hvis omsætning vokser i en verden præget af en vis økonomisk afmatning og lav rente.

Alphabets aktiekurs fik det seneste nøk i vejret i december efter selskabets grundlæggere Larry Page og Sergey Brin meddelte, at de trak sig helt ud af den daglige drift.

Det kan du læse mere om her: Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin trækker sig fra Alphabet - her er den nye topchef

Den historie minder lidt om historien om Microsofts aktiekurs, der for alvor begyndte sin himmelflugt, da den sidste af selskabet ‘gamle tunge’ topchefer, Steve Ballmer, trak sig og overlod pladsen til Satya Nadella.

Alphabets aktiekurs steg i 2019 med 27 procent - noget mindre end Microsoft og Apple, hvis aktiekurser steg henholdsvis 56 procent og 86 procent.

Det kan du læse mere om i denne oversigt: Disse it-aktier har gjort aktionærerne stenrige i 2019: Danske SimCorp og cBrain steget mere end 60 procent - mens andre danske it-firmaer har været dyre bekendtskaber

Læs også:

Google står til at runde økonomisk milepæl om få timer: Hold øje med børskursen

Aktionærer frygter tvangsopslitning: Vil have Alphabet splittet op i flere dele i strategisk proces
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere