Artikel top billede

Alphabet runder værdi på en billion dollar: Kommer i fint selskab sammen med Apple, Microsoft og Amazon

Googles moderselskab Alphabet runder en markedsværdi på en billion dollar som det blot fjerde selskab.

Alphabets markedsværdi rundede torsdag en billion dollar, og Alphabet bliver dermed det blot fjerde amerikanske tech-selskab, der runder denne milepæl.

Alphabet kommer således nu i selskab med Microsoft, Apple og Amazon, der alle tidligere har rundet en markedsværdi på en billion dollar - altså en million million dollar.

Apple og Amazon rundede milepælen i sommeren 2018, mens Microsofts markedsværdi første gang kom over en billion dollar i april i fjor.

Ifølge Wall Street Journal runder Alphabet milepælen i en tid, hvor tech-aktierne for alvor er på vej op, selv om der også er bekymringer i markedet om øget kontrol og regulering.

Det er ifølge avisen udtryk for, at markedet for tiden belønner virksomheder, hvis omsætning vokser i en verden præget af en vis økonomisk afmatning og lav rente.

Alphabets aktiekurs fik det seneste nøk i vejret i december efter selskabets grundlæggere Larry Page og Sergey Brin meddelte, at de trak sig helt ud af den daglige drift.

Det kan du læse mere om her: Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin trækker sig fra Alphabet - her er den nye topchef

Den historie minder lidt om historien om Microsofts aktiekurs, der for alvor begyndte sin himmelflugt, da den sidste af selskabet ‘gamle tunge’ topchefer, Steve Ballmer, trak sig og overlod pladsen til Satya Nadella.

Alphabets aktiekurs steg i 2019 med 27 procent - noget mindre end Microsoft og Apple, hvis aktiekurser steg henholdsvis 56 procent og 86 procent.

Det kan du læse mere om i denne oversigt: Disse it-aktier har gjort aktionærerne stenrige i 2019: Danske SimCorp og cBrain steget mere end 60 procent - mens andre danske it-firmaer har været dyre bekendtskaber

Læs også:

Google står til at runde økonomisk milepæl om få timer: Hold øje med børskursen

Aktionærer frygter tvangsopslitning: Vil have Alphabet splittet op i flere dele i strategisk proces
IT-JOB

MAN Energy Solutions

Project Manager

SEGES Innovation

AZ Dataplatform specialist

Xellia Pharmaceuticals ApS

On-site IT-supporter

T. Hansen Gruppen A/S

Backend-udvikler - Aarhus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere