Ny webbutik lover godt øl i stride strømme

Tidligere formand i Foreningen for Dansk Internethandel, Gert Birnbacher, har slået sig på flasken. Stik mod sin egen forudsigelse om ehandel med fremtid i er han begyndt at sælge udenlandske kvalitetsøl fra webstedet Oeltorvet.dk og satser på, at danskerne har fået sans for andet end "plæneklipperøl".

For år tilbage blev Gert Birnbacher, daværende formand i Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), spurgt, om der var noget, han ikke forestillede sig, ville egne sig til onlinesalg.

Øl, lød svaret.

Men på Øllets Dag, 5. september, var det tid til at give kvajebajere, for da slog Gert Birnbacher sammen med en kompagnon dørene op for en onlinebutik, som stort set ikke sælger andet.

Oeltorvet.dk har et stort udvalg af udenlandske kvalitets-øl, som danskerne i stigende grad tager til sig i erkendelse af, at andre end Carlsberg kan deres bryggekram.

Derfor er tiden moden til butikken, mener Gert Birnbacher, som også understreger, at han aldrig helt har afskrevet de gyldne dråber en fremtid i cyberspace.

- Spørgsmålet gik vist mest på, om man som enkelt bryggeri ville kunne afsætte sine øl på nettet. Og der findes jo allerede en del små web-butikker med et begrænset udvalg. Men her drejer det sig om at få et stort udvalg og god tilgængelighed for hr. og fru jensen, som nok er øl-entusiaster, men også vil have at det skal være til at gå til, siger Gert Birnbacher.

Firmafest med weissbier og stout

Med lanceringen vel overstået, er næste fase at få indskrevet nogle af de bedste danske mikrobryggerier på listen over leverandører. Snart skal det også være muligt at få leveret ølfustager med andet indhold end de gængse Faxe og Tuborg-varianter, når der holdes firmafest, lyder visionen.

Gert Birnbacher har i flere år været frontfigur i bestræbelserne på at fremme dansk webhandel, men overlod sidste år formandskabet i FDIH til Claus Hjorting fra Nykredit. Han er dog fortsat i bestyrelsen og har også en række andre aktiviteter i gang, selv om han på det seneste har brugt megen tid på Oeltorvet.dk.

- Det var lidt et tilfælde, at jeg kom med her, for jeg har en god ven, som havde bedt om hjælp til at stable en sådan ølportal på benene. Jeg er faktisk ikke selv det store ølmenneske, men jeg er ved at komme efter det. Jeg har for eksempel lært at sætte pris på en god stout, hvor min ide om en mørk øl før mere gik i retning af en porter, siger han.

Andre novicer kan hente hjælp på webstedet, for man har indskrevet stifteren af foreningen Danske Ølentusiaster, Anders Evald, til at svare på spørgsmål om øl.

Der er også hjælp til dem, som ikke gider slæbe øllene selv. Der er både udbringning og flaske-afhentning i forbindelse med salget, som lige nu minimum er på en kasse kvalitetsøl. Gert Birnbacher forhandler på længere sigt om en udbringningsaftale med den økologiske webgrønthandler, Aarstiderne.com.

Der sælges udenlandske øl for et trecifret millionbeløb om året i Danmark, til trods for at der står Carlsberg eller Tuborg på de fleste øl, som vi slukker tørsten med. Derfor tror Gert Birnbacher også på, at Oeltorvet.dk har en fremtid. Ikke mindst, fordi folk i dag tørster efter produkter, som har en god historie, hvad enten den handler om dyrevelfærd og økologi eller bryggetraditioner og malt-indhold.

- For 10 år siden var det in med vinrejser, men nu er folk trætte af at tale om druer. Nu vil man gerne vide noget om øl, og alle øl med respekt for sig selv har en god historie knyttet til sig, siger Gert Birnbacher.

Relevant link

Øltorvet.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere