Artikel top billede

Afløseren til Huawei P30 Pro får et endnu vildere kamerasetup.

Her er Huaweis næste store mobilsatsning: P40 Pro ligner en vild smartphone med en uvis fremtid

Huaweis næste smartphone skal væres så overbevisende, at den skal få en til at glemme behovet for Googles apps.

Blot få dage efter, at Samsung kommende mobilstjerner blev udsat for et stort læk, er det Huaweis rivaliserende smartphone, Huawei P40 Pro, der nu dukker op i lækkede fotos.

Den seneste P-mobil, P40 Pro, bliver den direkte udfordrer til Samsungs kommende Galaxy S20 serie. Og ud fra de lækkede oplysninger og billeder af enheden, satser Huawei igen ualmindelig højt.

Hvorvidt det kan opveje det afsavn, der følger med i at stå udenfor Googles mobile økosystem, må tiden dog vise.

Se også: Samsungs næste topmobil er på trapperne: Her er det der kan forventes af Galaxy S20

Keramisk finish

P-serien har siden sin debut været kendetegnet ved at satse på design og avancerede kameraevner. Noget som tilsyneladende videreføres i de billeder af P40 Pro, som Twitter-tipsteren Evan Blass har lækket.

Det design der lægges for dagen synes at byde på blanke metalkanter, med glas for og bag. Det hedder sig dog, at bagsiden i denne ombæring er lavet af keramik.

Set forfra vil en skærm med buede sider dominere fronten. Ifølge netmediet Androidcentral skulle skærmen strække sig over mellem 6,5 og 6,7 tommer.

Som med markedets øvrige toptelefoner, er jack-stikket levnet. Det eneste stik man finder er i bunden i form af en USB-C port.

Se også: Test af Huawei Freebuds 3: Her slipper Huawei ikke godt fra at efterligne Apple

Kamera-amok

Bagsiden får en en kæmpemæssig kameraanordning, som huser intet mindre end fem forskellige kameramoduler samt en LED-flash.

Kameraerne er signerede af de tyske optikspecialister fra Leica, en såkaldt ’Vario -Summilux’ anordning der tilbyder brændvidder på mellem 18 og 240 mm. Det svarer til 13 gange zoom, hjulpet godt på vej af, hvad der ligner et telemodul med foldeoptik.

Sidste års P30 Pro kunne tilbyde 7,8 gange zoom i samme disciplin, ligeledes hjulpet på vej af en foldeoptik.

På forsiden ses et dobbeltløbet selfiekamera – givetvis med portrætfunktioner in mente.

P40 trio

Hvad der vil være at finde af komponenter i selve mobilen er endnu uvist. Efterårets Huawei Mate 30 Pro giver dog klare indikationer om, hvad der kan forventes i maskinrummet.

Her er det mest sandsynligt, at efterårets topprocessor fra selskabet, Kirin 990, igen leverer regnekræfterne, mens den i visse konfigurationer tilbyder 5G-evner og op til 12gb RAM ifølge netmediet Huaweicentral.

Udover topmodellen P40 Pro skulle to andre P40 telefoner være på vej: P40 samt P40 Lite.

P40 modellen får en mindre skærmstørrelse på 6,2 tommer, sandsynligvis med en mere beskeden kameranordning på bagsiden, mens P40 Lite vil være billigst og givetvis mere budgetpræget.

Se også: Huawei nærmer sig skæbnedag: Amerikansk handelskammer sætter slutdato for indsigelser

Debut til foråret

Huaweis P-serie har igennem de seneste år fået international debut omkring marts måned, ved et lanceringsevent i Paris.

Hvorvidt Huawei vil følge samme skabelon i år er endnu uklart, særligt givet selskabet uafklarede status i forhold til Googles økosystem, som det i øjeblikket er afskåret fra at benytte.

Læs også: Apple har fået hul på markedet i Kina efter langvarig krise: iPhone sælger pludseligt igen som varmt brød