Bog: Klassiske CRM-redskaber skal udfordres i en digital tidsalder

I ”CRM 5.0” præsenterer ekspert en ny værktøjskasse til CRM-projekter.

Digitaliseringen giver virksomheder et væld af muligheder for at blive klogere på deres kunder.

Inden for kundeinformationer og CRM (Customer Relationship Management) findes f.eks. en lang række redskaber, som kan måle kunders loyalitet, handlemønstre og dermed tilbyde dem en bedre oplevelse.

Her er der eksempelvis tale om modeller som AIDA (analyse og fortolkning af reklamer), Business Model Canvas (udvikling af forretningsmodeller) og NPS (måling af kundeloyalitet).

Men hvis disse modeller ikke bruges korrekt, kan det let få CRM-projektet til at køre i grøften.

Derfor er den nye bog ”CRM 5.0” af en af landets førende eksperter inden for kundeorientering, Big Data og CRM, Per Østergaard Jacobsen, først og fremmest en håndbog i at benytte de rette redskaber – og at anvende dem korrekt.

Per Østergaard Jacobsen udfordrer desuden de traditionelle redskaber og præsenterer alternativer, som kan være værd at overveje at anvende i stedet.

Disse redskaber tager udgangspunkt i nye måder at måle kundeloyalitet på, nye segmenteringsmodeller samt at anvende kundens ECO-systemer og værdi som grundlag for kortlægningen af forbrugeradfærden.

Per Østergaard Jacobsen er direktør i konsulentvirksomheden Effieciens, og underviser i Big Data-strategi på CBS. Derudover er han initiativtager til Digitaliseringsprisen, der præmierer offentlige virksomheder for deres digitaliseringsarbejde. Han er forfatter til adskillige bøger om bl.a. Big Data, CRM og digitalisering.

Fakta: CRM 5.0 – De ustyrlige kunder i en digital tidsalder. Forfatter: Per Østergaard Jacobsen (med gæsteskribenter Torsten Ringberg, Pernille Rydén og Christian Daugaard).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.