Artikel top billede

Bog: Klassiske CRM-redskaber skal udfordres i en digital tidsalder

I ”CRM 5.0” præsenterer ekspert en ny værktøjskasse til CRM-projekter.

Digitaliseringen giver virksomheder et væld af muligheder for at blive klogere på deres kunder.

Inden for kundeinformationer og CRM (Customer Relationship Management) findes f.eks. en lang række redskaber, som kan måle kunders loyalitet, handlemønstre og dermed tilbyde dem en bedre oplevelse.

Her er der eksempelvis tale om modeller som AIDA (analyse og fortolkning af reklamer), Business Model Canvas (udvikling af forretningsmodeller) og NPS (måling af kundeloyalitet).

Men hvis disse modeller ikke bruges korrekt, kan det let få CRM-projektet til at køre i grøften.

Derfor er den nye bog ”CRM 5.0” af en af landets førende eksperter inden for kundeorientering, Big Data og CRM, Per Østergaard Jacobsen, først og fremmest en håndbog i at benytte de rette redskaber – og at anvende dem korrekt.

Per Østergaard Jacobsen udfordrer desuden de traditionelle redskaber og præsenterer alternativer, som kan være værd at overveje at anvende i stedet.

Disse redskaber tager udgangspunkt i nye måder at måle kundeloyalitet på, nye segmenteringsmodeller samt at anvende kundens ECO-systemer og værdi som grundlag for kortlægningen af forbrugeradfærden.

Per Østergaard Jacobsen er direktør i konsulentvirksomheden Effieciens, og underviser i Big Data-strategi på CBS. Derudover er han initiativtager til Digitaliseringsprisen, der præmierer offentlige virksomheder for deres digitaliseringsarbejde. Han er forfatter til adskillige bøger om bl.a. Big Data, CRM og digitalisering.

Fakta: CRM 5.0 – De ustyrlige kunder i en digital tidsalder. Forfatter: Per Østergaard Jacobsen (med gæsteskribenter Torsten Ringberg, Pernille Rydén og Christian Daugaard).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere