Artikel top billede

Saudi Arabien beskyldes for at hacke Jeff Bezos telefon gennem WhatsApp

Amazon-stifteren Jeff Bezos fik angiveligt hacket sin mobiltelefon gennem et inficeret link sendt fra Saudi Arabiens kronprins. Oplysningerne skaber igen spekulationer om drabet på Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi. Saudi Arabien afviser anklagerne.

Det er umuligt at sikre sig helt mod hackerangreb. Endda hvis du er en af verdens allerrigste personer.

Amazon-milliardæren Jeff Bezos fik angiveligt hacket sin telefon efter at have modtaget en WhatsApp-besked fra Saudi Arabiens kronprins Mohammed bin Salman i 2018.

Det skriver den britiske avis The Guardian, der har talt med en anonym kilde med kendskab til sagen.

Beskeden fra den saudiske kronprins indeholdt nemlig en malware, der angiveligt havde til formål at stjæle informationer fra Bezos' mobiltelefon. Avisen har dog ikke kendskab til, hvilke informationer der blev stjålet fra telefonen, eller hvad de blev brugt til.

Læs mere her: Se opsigtsvækkende post fra Jeff Bezos: Amerikansk avis har afpresset mig med nøgenbilleder og intime sms'er

Hackerangrebet skulle dog have fundet sted få måneder, inden Jeff Bezos offentligt fortalte, at han var blevet afpresset af det amerikanske tabloidmedie National Enquirer.

Mediet var nemlig kommet i besiddelse af nøgenbilleder og private beskeder fra Amazon-miliadæren.

National Enquirer støtter den amerikanske Præsident Donald Trump, mens Bezos ejer avisen Washington Post, som Trump flere gange har kritisere i hårde vendinger og udråbt som 'fake news'.

Kan spænde ben for nye investeringer i Saudi Arabien

Jeff Bezos har løbende haft kontakt med kronprinsen gennem WhatsApp, før Amazon-stifterens telefon 1. maj 2018 blev ramt af hackerangrebet.

Angrebet skete dermed bare fem måneder før drabet på Washington Post-journalisten Jamal Khasoggi.

Den saudiske kronprins har afvist, at landet skulle have nogen forbindelse til mordet på journalisten.

Den saudiske domstol dømte efterfølgende otte personer for drabet, men den hemmelige dom er blevet kritiseret af flere eksperter inden for menneskerettgigheder.

Læs også: Brutalt saudisk styre har tætte forbindelser til verdens førende tech-firmaer: Derfor kan selv et opsigtsvækkende parteringsmord ikke ændre på det

Derfor kan oplysningerne få betydning for Saudi Arabiens planer om at tiltrække endnu flere store amerikanske it-selskaber til landet, skriver den britiske avis.

Gennem de seneste år har det saudiske regime og den saudiske kronprins Mohammed bin Salman investeret milliarder af dollar i tech-virksomheder fra Silicon Valley.

Planen er, at saudierne frem mod 2030 skal investere intet mindre end 12 billioner kroner teknologi- og energisektoren.

Saudi Arabien afviser anklager

I Saudi Arabien afviser man dog blankt alle anklager om, at landet skulle stå bag et hackerangreb på den amerikanske milliardær.

"De seneste medieomtaler, der antyder at kongeriget står bag et hackerangreb på hr. Jeff Bezos' telefon er absurde. Vi kræver en efterforskning af anklagerne så vi kan få alle fakta fremlagt," skriver den saudiarabiske ambasade i USA på Twitter.

Amazon har endnu ikke reageret på historien om, at Saudi Arabien skulle stå bag hackernangrebet på stifteren.
Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.