Nu har IBM fået fart på cloud-omstillingen: Nyt regnskab overgår forventningerne

En voksende cloud-forretning og opkøbet af Red Hat betyder, at IBM i det seneste kvartal har overgået børsanalytikernes forventning.

Fremgang i cloud-forretningen betyder, at IBM i det seneste kvartal har været i stand til at øge omsætningen.

Dermed overgår det amerikanske selskab analytikernes forventninger.

Det fremgår af selskabets kvartsregnskab, der blev offentliggjort tirsdag aften.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters voksede IBM’s cloudforretning således med 21 procent til 6,8 milliarder dollar i det netop overståede kvartal.

Selskabets samlede omsætning voksede med beskedne 0,1 procent til 21,8 milliarder dollar, men det er dog stadig bedre end analytikernes forventning, der lød på en nedgang på en procent.

Dermed ser det ud til, at IBM’s omstilling til en cloudbaseret forretningsmodel bærer frugt.

Her har IBM især fokus på markedet for hybrid-cloud, hvor virksomheder kan kombinere private cloudservere og offentlige clouds fra eksempelvis Amazon Web Services og Microsofts Azure.

Læs også: IBM køber open source-ikonet Red Hat - betaler 225 milliarder kroner for selskabet

Milliard-opkøb bidrager til fremgang
Som led i selskabets omstilling til en cloudbaseret forretningsmodel har IBM gennem de seneste år foretaget flere opkøb, hvor det mest markante er opkøbet af Linux-software-virksomhed Red Hat til 225 milliarder kroner.

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg stammer en del af IBM’s fremgang netop fra opkøbet af Red Hat, som i det seneste kvartal har bidraget med omkring en milliard dollar i omsætning.

Ifølge Bloomberg har IBM på grund af amerikanske regnskabsregler dog kun bogført de 573 milliarder dollar.

Det nye regnskab fik ifølge Reuters IBM's aktiekurs til at stige med fire procent.

Læs også: Disse it-aktier har gjort aktionærerne stenrige i 2019: Danske SimCorp og cBrain steget mere end 60 procent - mens andre danske it-firmaer har været dyre bekendtskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Queue-it har håndteret en milliard brugere den seneste måned: "Det er en rimelig vild stigning - men platformen har på intet tidspunkt vaklet"
Aldrig før har danske Queue-it skulle håndtere så mange brugere i selskabet virtuelle køsystem. Men platformen har ikke vaklet på noget tidspunkt, fortæller medstifter Camilla Ley Valentin. Se hvordan selskabet har klaret den eksplosive tilgang af brugere.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.