Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nu har IBM fået fart på cloud-omstillingen: Nyt regnskab overgår forventningerne

En voksende cloud-forretning og opkøbet af Red Hat betyder, at IBM i det seneste kvartal har overgået børsanalytikernes forventning.

Fremgang i cloud-forretningen betyder, at IBM i det seneste kvartal har været i stand til at øge omsætningen.

Dermed overgår det amerikanske selskab analytikernes forventninger.

Det fremgår af selskabets kvartsregnskab, der blev offentliggjort tirsdag aften.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters voksede IBM’s cloudforretning således med 21 procent til 6,8 milliarder dollar i det netop overståede kvartal.

Selskabets samlede omsætning voksede med beskedne 0,1 procent til 21,8 milliarder dollar, men det er dog stadig bedre end analytikernes forventning, der lød på en nedgang på en procent.

Dermed ser det ud til, at IBM’s omstilling til en cloudbaseret forretningsmodel bærer frugt.

Her har IBM især fokus på markedet for hybrid-cloud, hvor virksomheder kan kombinere private cloudservere og offentlige clouds fra eksempelvis Amazon Web Services og Microsofts Azure.

Læs også: IBM køber open source-ikonet Red Hat - betaler 225 milliarder kroner for selskabet

Milliard-opkøb bidrager til fremgang

Som led i selskabets omstilling til en cloudbaseret forretningsmodel har IBM gennem de seneste år foretaget flere opkøb, hvor det mest markante er opkøbet af Linux-software-virksomhed Red Hat til 225 milliarder kroner.

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg stammer en del af IBM’s fremgang netop fra opkøbet af Red Hat, som i det seneste kvartal har bidraget med omkring en milliard dollar i omsætning.

Ifølge Bloomberg har IBM på grund af amerikanske regnskabsregler dog kun bogført de 573 milliarder dollar.

Det nye regnskab fik ifølge Reuters IBM's aktiekurs til at stige med fire procent.

Læs også: Disse it-aktier har gjort aktionærerne stenrige i 2019: Danske SimCorp og cBrain steget mere end 60 procent - mens andre danske it-firmaer har været dyre bekendtskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere