Artikel top billede

Nu har IBM fået fart på cloud-omstillingen: Nyt regnskab overgår forventningerne

En voksende cloud-forretning og opkøbet af Red Hat betyder, at IBM i det seneste kvartal har overgået børsanalytikernes forventning.

Fremgang i cloud-forretningen betyder, at IBM i det seneste kvartal har været i stand til at øge omsætningen.

Dermed overgår det amerikanske selskab analytikernes forventninger.

Det fremgår af selskabets kvartsregnskab, der blev offentliggjort tirsdag aften.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters voksede IBM’s cloudforretning således med 21 procent til 6,8 milliarder dollar i det netop overståede kvartal.

Selskabets samlede omsætning voksede med beskedne 0,1 procent til 21,8 milliarder dollar, men det er dog stadig bedre end analytikernes forventning, der lød på en nedgang på en procent.

Dermed ser det ud til, at IBM’s omstilling til en cloudbaseret forretningsmodel bærer frugt.

Her har IBM især fokus på markedet for hybrid-cloud, hvor virksomheder kan kombinere private cloudservere og offentlige clouds fra eksempelvis Amazon Web Services og Microsofts Azure.

Læs også: IBM køber open source-ikonet Red Hat - betaler 225 milliarder kroner for selskabet

Milliard-opkøb bidrager til fremgang

Som led i selskabets omstilling til en cloudbaseret forretningsmodel har IBM gennem de seneste år foretaget flere opkøb, hvor det mest markante er opkøbet af Linux-software-virksomhed Red Hat til 225 milliarder kroner.

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg stammer en del af IBM’s fremgang netop fra opkøbet af Red Hat, som i det seneste kvartal har bidraget med omkring en milliard dollar i omsætning.

Ifølge Bloomberg har IBM på grund af amerikanske regnskabsregler dog kun bogført de 573 milliarder dollar.

Det nye regnskab fik ifølge Reuters IBM's aktiekurs til at stige med fire procent.

Læs også: Disse it-aktier har gjort aktionærerne stenrige i 2019: Danske SimCorp og cBrain steget mere end 60 procent - mens andre danske it-firmaer har været dyre bekendtskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.