Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nu har IBM fået fart på cloud-omstillingen: Nyt regnskab overgår forventningerne

En voksende cloud-forretning og opkøbet af Red Hat betyder, at IBM i det seneste kvartal har overgået børsanalytikernes forventning.

Fremgang i cloud-forretningen betyder, at IBM i det seneste kvartal har været i stand til at øge omsætningen.

Dermed overgår det amerikanske selskab analytikernes forventninger.

Det fremgår af selskabets kvartsregnskab, der blev offentliggjort tirsdag aften.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters voksede IBM’s cloudforretning således med 21 procent til 6,8 milliarder dollar i det netop overståede kvartal.

Selskabets samlede omsætning voksede med beskedne 0,1 procent til 21,8 milliarder dollar, men det er dog stadig bedre end analytikernes forventning, der lød på en nedgang på en procent.

Dermed ser det ud til, at IBM’s omstilling til en cloudbaseret forretningsmodel bærer frugt.

Her har IBM især fokus på markedet for hybrid-cloud, hvor virksomheder kan kombinere private cloudservere og offentlige clouds fra eksempelvis Amazon Web Services og Microsofts Azure.

Læs også: IBM køber open source-ikonet Red Hat - betaler 225 milliarder kroner for selskabet

Milliard-opkøb bidrager til fremgang

Som led i selskabets omstilling til en cloudbaseret forretningsmodel har IBM gennem de seneste år foretaget flere opkøb, hvor det mest markante er opkøbet af Linux-software-virksomhed Red Hat til 225 milliarder kroner.

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg stammer en del af IBM’s fremgang netop fra opkøbet af Red Hat, som i det seneste kvartal har bidraget med omkring en milliard dollar i omsætning.

Ifølge Bloomberg har IBM på grund af amerikanske regnskabsregler dog kun bogført de 573 milliarder dollar.

Det nye regnskab fik ifølge Reuters IBM's aktiekurs til at stige med fire procent.

Læs også: Disse it-aktier har gjort aktionærerne stenrige i 2019: Danske SimCorp og cBrain steget mere end 60 procent - mens andre danske it-firmaer har været dyre bekendtskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere